Пт, 2024-03-29, 12:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Березень » 2 » Apple запатентувала власний складний смартфон – з підігрівом
15:00
Apple запатентувала власний складний смартфон – з підігрівом

Нова функція захищатиме гнучкий екран від тріщин при різкому згинанні-розгинанні

Apple опублікувала патент складного смартфону власної розробки. Від конкурентів він буде вигідно відрізнятися однією деталлю: посередині екрану, в тому місці, де він згинається, працюватиме функція підігріву.

Це робиться для того, щоб захистити екран від численних подряпин, які виникають від багаторазового згинання-розгинання.

Спеціально вбудований датчик температури буде визначати, чи потрібен пристрою підігрів. Зазначається, що датчик також реагуватиме на рух і вмикатиме підігрів тільки тоді, коли власник матиме намір розкрити чи закрити свій смартфон.

 Прогрівання може відбуватися за рахунок яскравого світіння пікселів в центрі екрана або за рахунок особливого нагрівального елементу.

Розробники в описі патенту визнають, що інколи нагрівання може бути недостатньо швидким, і користувачам доведеться якийсь час почекати.

Крім того при особливо низьких температурах може бути задіяний механізм блокування, який взагалі не дозволить розкрити складний екран.

Нещодавно Samsung представив смартфон зі складним 7,6-дюймовим екраном Galaxy Fold за $1980. Його поставки почнуться в квітні. Слідом за цим ще дорожчий – за $2600 – гнучкий смартфон Mate X з восьмидюймовим екраном показала Huawei.

Експерти вважають складаний екран одним з небагатьох проривних нововведень на ринку смартфонів.

Нагадаємо, компанія Motorola теж оголосила про намір випустити смартфон з розкладним екраном.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1483 | Додав: adminA | Теги: підігрів, складний, смартфон, патент, Apple | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]