Вт, 2024-03-19, 07:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Квітень » 14 » Бахчисарай: кримським татарам присудили арешти
10:44
Бахчисарай: кримським татарам присудили арешти

В окупованому Криму суд ухвалив вироки шести кримським татарам, затриманим напередодні у Бахчисараї - шестеро людей отримали від 2 до 12 діб арешту, один - штраф.

Про це повідомив у Facebook глава ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв.

"13 квітня 2017 року, у Бахчисараї, у будинках кримських татар Сейдамета Мустафаєва і Мідата Муждабаєва відбулися незаконні обшуки (постанова була на огляд). Силовиками було затримано декілька кримських татар з числа тих, які прийшли поцікавитися, що відбувається і переконатися в законності проведення заходу", - написав Смедляєв.

Він повідомив, що за рішенням Бахчисарайського районного суду затримані Азіз Азізов і Мустафа Абдураманов отримали по 7 діб адміністративного арешту, Ремзі Зудієв, який страждає на цукровий діабет, переніс важку операцію на серці, засуджений на 3 діб арешту, а Ескендер Меметов, син заарештованого раніше Ремзі Меметова - на 2 діб.

Шевкету Абдураманову, який нещодавно переніс інфаркт, суд виніс ухвалу про штраф у розмірі 10 тисяч рублів.

Що стосується кримських татар, у будинках яких проходив незаконний обшук, то суд виніс ухвали: Сейдамету Мустафаєву - 12 діб арешту, Мідату Муждабі - 3 діб арешту.

Сьогодні у Бахчисарайському районному суді відбудеться судове засідання за обвинуваченням у участі Сейдамета Мустафаєва у "мітингу", що проходив під час обшуку 26 січня у Сейрана Салієва; суддя Кошелєв.

Адвокати мають намір оскаржити ці рішення.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1809 | Додав: adminA | Теги: татари, арешт, Бахчисарай, Крим | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]