Пт, 2024-03-29, 13:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 5 » Безпілотне аеротаксі показали у Китаї. ВІДЕО
17:47
Безпілотне аеротаксі показали у Китаї. ВІДЕО

Китайська компанія EHang представила відео льотних випробувань перспективного пасажирського безпілотного таксі EHang 184. Випробування були проведені через рік після того, як компанія заявила про те, що буде займатися розробкою безпілотних таксі, зазначає N+1.

EHang 184 виконаний за схемою квадрокоптера, на кінцях кожного з променів якого розміщені два електромотори. Ці мотори запускають повітряні гвинти, що дивляться вгору і вниз.

Як очікується, повноцінне таксі зможе перевозити пасажирів масою до ста кілограмів. Максимально електричний апарат зможе розвивати швидкість до ста кілометрів на годину і перебувати в повітрі до 23 хвилин.

Сьогодні багато компаній в світі займаються розробкою різних типів аеротаксі. Вважається, що в найближче десятиліття в кількох країнах світу буде переглянуто законодавство, яке дозволить використовувати невеликі безпілотні літальні апарати для перевезення пасажирів як усередині міст, так і між містами і передмістям.

Зокрема, в грудні минулого року американська компанія Krossblade Aerospace Systems оголосила про намір розробити новий легкий пасажирський літак SkyCruiser. Це буде літак вертикального злету і посадки з висувними променями на зразок променів квадрокоптера, на яких буде встановлено тягові повітряні гвинти. За горизонтальний політ відповідатимуть крило і хвостовий штовхальний повітряний гвинт.

Новий американський літак-трансформер SkyCruiser передбачається зробити п'ятимісним. Згідно з попереднім проектом, максимальна злітна маса апарата становитиме 1,6 тонни. Завдовжки літак становитиме 9,4 метра. У режимі літака SkyCruiser зможе розвивати швидкість до 270 вузлів (близько 500 кілометрів на годину) і виконувати польоти на відстань до 1,6 тисячі кілометрів.

Після приземлення SkyCruiser зможе складати промені з повітряними гвинтами, крило і хвостове оперення, перетворюючись на автомобіль. Передбачається, що апарат можна буде сертифікувати для пересування по дорогах загального користування.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1815 | Додав: adminA | Теги: китай, безпілотне аеротаксі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]