Чт, 2024-03-28, 21:40
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 26 » Будівництво Керченського моста в окупованому Криму "зависло"
12:52
Будівництво Керченського моста в окупованому Криму "зависло"

 Терміни реалізації проекту Керченського мосту в окупований Крим з РФ можуть перенести. Про це пише російська газета "КоммерсантЪ".

Уже другий конкурс з вибору генпідрядника на будівництво залізничних підходів до мосту зірвався через відсутність заявок. Йдеться про конкурс на розробку робочої документації та будівництво залізничних підходів до Керченського мосту. Ціна контракту - 16,9 млрд руб., термін виконання - листопад 2019 року. Була подана одна заявка від АТ "Залізниці Якутії", яка не пройшла кваліфікаційного відбору.

Якщо конкурс не відбудеться і в першому кварталі 2017 року, то для здачі проекту вчасно будуть потрібні "адміністративні рішення", відзначають аналітики.

На початку року проект Керченського моста отримав позитивний висновок Головдержекспертизи РФ, на об'єкті почалися основні будівельно-монтажні роботи.

Загальна вартість - 228 млрд руб., генпідрядник - ТОВ "Стройгазмонтаж" Аркадія Ротенберга, близького до президента Путіна.

Транспортний перехід через протоку спроектований у вигляді двох паралельних мостів. Відкриття автомобільного руху має відбутися наприкінці 2018 року, залізничного - в 2019 році.

Нагадаємо, у липні 2016 року прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження, яке переносить терміни запуску руху по залізничній частині мосту через Керченську протоку з 18 грудня 2018 року на 1 грудня 2019 року.

8 червня компанія "Стройгазмонтаж" офіційно повідомила про призупинення робіт на об'єкті у зв'язку з "вкрай критичною ситуацією" з фінансування проекту.

Будівництво з самого спочатку забезпечувалося Москвою "за економним сценарієм" й просувалося вкрай незадовільними темпами. Зокрема, першу опору моста встановили лише за рік після початку робіт.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1909 | Додав: adminA | Теги: будівництво, Керченський міст, Крим | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]