Чт, 2024-03-28, 15:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Серпень » 14 » Через ціну на газ фінська Gasum Oy подала позов до "Газпрому"
21:57
Через ціну на газ фінська Gasum Oy подала позов до "Газпрому"

Фінська компанія Gasum Oy подала позов до Стокгольмського арбітражу з вимогою переглянути ціни на експорт газу.

Про це йдеться в звіті компанії з міжнародних стандартів фінансової звітності, повідомляє "Интерфакс".

Gasum вимагає переглянути ціну на природний газ, що поставляється до Фінляндії, і змінити формулу ціни, знизити рівень "take-or-pay" або, альтернативно, знизити річні контрактні кількості до рівня, рівного загальній кількості природного газу, яка може перебувати в обігу на фінському ринку з урахуванням ціни, визначеної арбітражним трибуналом.

"Газпром експорт" має протягом 30 днів визначитися з кандидатурою свого арбітра.

Gasum Oy займається імпортом та розподілу природного газу в Фінляндії. Минулого року країна закупила в Росії 3,11 млрд кубометрів природного газу.

Раніше "Газпром" збирався продати свої 25% в Gasum (75% належить фінського уряду), однак на початку червня заступник голови правління концерну Олександр Медведєв повідомив, що "виникли певні питання з власником, які не вдалося поки врегулювати".

Нагадаємо, у травні польська газонафтова компанія PGNiG звернулася в Стокгольмський арбітражний суд з позовом до російської компанії "Газпром" через ціни на газ. 

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11056 | Додав: adminA | Теги: газ, фінська Gasum Oy, газпром, позов, ціна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]