Ср, 2024-04-24, 13:33
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 16 » Через трудову реформу сталися сутички протестувальників з поліцією у Парижі
16:23
Через трудову реформу сталися сутички протестувальників з поліцією у Парижі

У Парижі 15 вересня під час демонстрацій проти реформи трудового законодавства сталися сутички активістів і поліцейських, повідомляє Le Figaro.

Внаслідок зіткнень щонайменше п'ятеро поліцейських зазнали поранень, в тому числі сильних опіків. Шість учасників протесту постраждали і п'ятеро були арештовані (за іншими даними - 15 арештовано). У мітингах в Парижі брало участь 13 тисяч осіб, а в інших містах країни - 65 тисяч. Організатори акцій заявили про 170 тисяч учасників.

Більшість учасників протестів мирно пройшли вулицями Парижа. Але деякі поводилися агресивно. Хулігани закидали поліцейських камінням і пляшками із запалювальною сумішшю. Правоохоронці у відповідь застосували сльозогінний газ і шумові гранати.

Приводом до протестів, які стрясають Францію понад півроку, став запропонований урядом законопроект щодо лібералізації Трудового кодексу. Як запевняють в Єлисейському палаці, він спрямований на поліпшення ситуації в сфері зайнятості та зниження безробіття.

Новий кодекс дозволить роботодавцям збільшувати робочий тиждень з 35 до 48 годин і запроваджувати 12-годинний робочий день, а також швидше звільняти співробітників. До акцій протесту приєдналися працівники електростанцій, комунальних служб, залізниць, аеропортів та інших підприємств.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1787 | Додав: adminA | Теги: поліція, протестувальники, трудова реформа, Париж, сутички | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]