Пт, 2024-03-29, 16:24
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Серпень » 14 » Четвертою "ракеткою" світу стала Еліна Світоліна - рейтинг WTA
09:33
Четвертою "ракеткою" світу стала Еліна Світоліна - рейтинг WTA

Лідер українського тенісу знову обновила особистий і національний рекорди в світовій класифікації.

Завдяки своєму тріумфу на турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA) Premier 5 в Торонто (Канада) Еліна Світоліна змогла піднятися на ще одну сходинку в рейтингу WTA і посісти 4 місце.

Для Cвітоліної, як і для всього національного тенісу, - це новий особистий рекорд (в одиночному розряді WTA), а також повторення рекорду Андрія Медведєва, екс-четвертої "ракетки" світу в Асоціації тенісистів професіоналів (АТР). Медведєв посів четверте місце у чоловічій класифікації в кінці травня 1994 року в віці 19 років і протримався на цій позиції три тижні.

Світоліна стала першою тенісисткою в історії туру, якій вдалося взяти три титули поспіль на турнірах Premier 5 зі старту сезону (система була введена у 2009 році). Раніше за вісім сезонів у WTA взагалі жодна тенісистка не вигравала три титули цієї категорії навіть в довільному порядку. По два трофея на Premier 5 за рік збирали Каролін Возняцкі (2010), Марія Шарапова (2011), Серена Вільямс (2013, 2014) і Вікторія Азаренко (2013).

Для Світоліної це вже п'ятий кубок в поточному сезоні (Тайбей, Дубай, Стамбул, Рим, Торонто). Еліна утримує перше місце за кількістю титулів в цьому році.

Категорія: Спорт і туризм | Переглядів: 1775 | Додав: adminA | Теги: Світоліна, Рейтинг, WTA, ракетка світу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]