Вт, 2024-04-23, 13:36
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 31 » Costa Concordia перевозив наркотики італійської мафії, з'ясували ЗМІ
19:07
Costa Concordia перевозив наркотики італійської мафії, з'ясували ЗМІ

Італійська поліція з'ясувала, що туристичний лайнер Costa Concordia, який затонув, служив одній з найнебезпечніших мафій для перевезення кокаїну в Європу. Про це повідомляє The Times.

Слідчі прослуховували кількох членів калабрійського угруповання Ndrangheta. Таким чином правоохоронці дізналися, що злочинці використовували кораблі кількох компаній для контрабанди наркотиків з карибських країн та Південної Америки.

В одній з розмов мафіозі згадали "корабель, який зганьбив Італію на весь світ".

Йшлося про корабель Costa Concordia, який затонув біля італійського узбережжя в січні 2012 року. Також у розмові члени мафії, які називали один одного Олівія і Джулія, обговорювали партію кокаїну, яку мали відправити на борту Costa Concordia.

У поліції Італії повідомляють, що затримали 20 осіб, причетних до контрабанди наркотиків за допомогою круїзних кораблів. Італійські правоохоронці намагаються боротися з організованою злочинністю. Торік в Італії та Німеччині заарештовано 27 ймовірних мафіозі.

Нагадаємо, аварія круїзного лайнера, на борту якого перебували понад 4,2 тисячі осіб, сталася 13 січня 2012 року поблизу острова Джильо, біля узбережжя італійської області Тоскана, і призвела до загибелі 32 осіб.

Причиною трагедії став ризикований маневр, здійснений капітаном, внаслідок якого судно налетіло на скелі і швидко затонуло.

Капітану судна Франческо Скеттіно, на якому, за версією слідства, лежить основна провина за крах лайнера, загрожує до 20 років позбавлення волі. Він звинувачується в ненавмисному вбивстві, а також у втечі з лайнера, що тонув.

Зі свого боку капітан на одному із засідань суду в Гроссето звинуватив в трагедії, що сталася, рульового Якоба Руслі Біна. За словами Скеттіно, рульовий припустився помилки, яка стала причиною катастрофи. "Коли я наказав йому взяти ліворуч, він зробив усе навпаки, і ми налетіли на риф", - заявив Скеттіно в суді.

Категорія: Спорт і туризм | Переглядів: 11152 | Додав: abel | Теги: наркотики італійської мафії, перевозив наркотики, італійська мафія, costa concordia, найнебезпечніша італійська мафія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]