Пт, 2024-03-29, 12:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 4 » Депутат - у Чорнобилі можна створити потужний міжнародний економічний майданчик
19:26
Депутат - у Чорнобилі можна створити потужний міжнародний економічний майданчик

Науковці стверджують, що за період після аварії на ЧАЕС радіаційне забруднення суттєво зменшилося, а в деяких місцях зникло взагалі.

Голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко не бачить проблеми в тому, аби ”повернути життя» у 30-кілометрову зону відчуження ЧАЕС при правильному і грамотному підході.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час парламентських слухань ”Про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, об`єкт ”Укриття” та перспективи розвитку зони відчуження”.

Томенко зазначив, що Чорнобиль необхідно перетворити із ”страху для всього світу” на гордість України.

Зокрема, на його думку, завершивши будівництво об`єкту ”Укриття”, там необхідно створити потужний міжнародний економічний майданчик, який дасть можливість ”не лише просити у світу, а показати, як інноваційно ми використовуємо цю біду вже на користь”.

У свою чергу директор Інституту проблем природокористування та екології Національної академії наук України Аркадій Шапар відзначив, що за період після аварії на ЧАЕС радіаційне забруднення суттєво зменшилося, а в деяких місцях зникло взагалі.

”При цьому близько 95% прийшлося на природні процеси виносу радіонуклідів із забрудненої території”, - сказав він.

Так, за його словами, забруднені території суттєво зменшилися. ”А зона відчуження частково має бути використана у господарській діяльності”, - вважає Шапар.

 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11007 | Додав: adminA | Теги: потужний міжнародний економічний ма, Чорнобилі, депутат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]