Вт, 2024-04-16, 08:39
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 10 » Для Ради готують План забезпечення реформ
20:34
Для Ради готують План забезпечення реформ

Верховна Рада України планує в найближчі пару кварталів значно просунутися в питанні законодавчого забезпечення реформ, повідомив спікер парламенту Володимир Гройсман.

На прес-конференції за підсумками 100 днів роботи парламенту Гройсман зазначив, що метою плану є намітити законодавчі орієнтири для проведення реформ, розподілити відповідальність за підготовку законопроектів та визначити часові рамки законодавчого забезпечення реформ.

"Ми повинні так побудувати роботу, щоб кожна фракція, кожен депутат у коаліції, в опозиції, позафракційний депутат розумів, що ми робимо на цьому пленарному тижні, а що робитимемо через тиждень. Комітети повинні планувати, виходячи з цього Плану, що вони повинні розглядати (на засіданнях комітетів - ред.)", - зазначив він і підкреслив, що робота в цьому напрямку повинна бути систематизована.

За словами спікера Верховної Ради, сам План ґрунтується на Стратегії сталого розвитку "Україна-2020", Угоді про асоціацію між Україною та Євросоюзом, коаліційній угоді, позачерговому посланні президента України до Верховної Ради "Про внутрішній і зовнішній стан України", програмі діяльності Кабміну.

В цілому, зазначає спікер парламенту, План складається з 7 розділів, 44 підрозділів, 300 законопроектів, 95 з яких цілісні закони, або такі, які пропонуються у новій редакції.

За словами Гройсмана, від третини до половини з вищезгаданого - це завдання для парламенту на 1-2 квартали.

Володимир Гройсман зазначає, що ситуація в коаліції "цілком здорова", хоча не все просто. Гройсман зазначив, що, "можливо, в коаліції не все так дуже добре з першого погляду ... Не все просто, я б сказав".

"Але те, що коаліція сьогодні дає цілком хороші сигнали, що вона жива, що більшість здатна ухвалювати відповідальні рішення, навіть якщо вони непопулярні, - це теж досить позитивний сигнал", - сказав спікер.

Відповідаючи на питання про ситуацію в коаліції і стійкості, Гройсман зазначив, що "все досить непросто".

"У нас досить багато дискусій на різні теми, але важливо те, що ми знаходимо взаєморозуміння, і в зал, в більшості випадків, виходимо з узгодженими рішеннями", - сказав спікер.

"Я оцінюю ситуацію в коаліції як цілком здорову", - сказав голова ВР.

Володимир Гройсман пропонує розробити кодекс поведінки для депутатів.

"Важливе питання – це неперсональне голосування, бійки та інші речі, які не створюють для нас авторитету. Це треба змінювати. Змінювати в тому числі шляхом розроблення кодексу нашої спільної поведінки", - заявив голова Ради.

Він припустив, що це можна вирішувати іншими технічними засобами.

"Але це десятки мільйонів, які потрібно витратити. Ми не зовсім можемо це зробити", - сказав Гройсман.

"Кожен має взяти і підписати, що він розуміє, що не має (голосувати не персонально – ред.)", - наголосив спікер.

Він також повідомив, що зареєстрував зміни до регламенту, що збільшують термін видалення порушників з сесійної зали - до 15 діб.

Нагадаємо, 23 липня 2014 року президент України Петро Порошенко підписав указ, яким постановив створити Національну раду реформ як спеціальний консультаційний орган при президентові з питань впровадження в Україні єдиної державної політики реформ.

23 вересня у Європейській службі зовнішньополітичних дій заявили, що процес реформ в Україні загальмувався.

25 вересня Порошенко представив "Стратегію-2020", у якій першочерговими закладені судова та антикорупційна реформи, децентралізація і реорганізація системи безпеки.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11106 | Додав: abel | Теги: Стратегія-2020 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]