Вт, 2024-04-23, 16:02
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 28 » Для школярів у Литві випустили книгу, в якій описано план дій у разі нападу Росії
16:03
Для школярів у Литві випустили книгу, в якій описано план дій у разі нападу Росії

Міністерство національної оборони Литви підготувало і розповсюдило 2000 примірників видання "Що ми повинні знати про підготовку до НП і в разі війни". Всі екземпляри передадуть Центру забезпечення освіти, а вже звідти книги розішлють у шкільні бібліотеки, повідомляє агентство Delfi.

На 98 сторінках книги містяться поради, починаючи з обладнання притулку в підвалі і закінчуючи інформацією про те, що робити, якщо стався вибух або людина стала заручником. Головне - не впадати в паніку і не втрачати здорового глузду, радять автори підручника дітям. "Пам'ятайте, постріли за вікном - це не кінець світу", - сказано у виданні.

Як повідомив агентству BNS міністр національної оборони в уряді Литви Юозас Олекас, книга "задовольняє потреби тих людей, які після початку російської агресії в Україні стали цікавитися, що їм робити, якщо подібні дії почалися б у Литві".

За подіями в Україні в Міноборони Литви стежать дуже пильно. Як повідомляється на сайті відомства, 23 січня Олекас зустрівся з військовослужбовцями Збройних сил України, учасниками антитерористичної операції, які проходили реабілітацію у військово-медичному шпиталі в курортному місті Друскінінкай, розташованому на півдні Литви. А 27 січня Олекас наніс візит в посольство України у Вільнюсі, висловивши співчуття у зв'язку із загибеллю мирних жителів у Маріуполі.

На початку січня спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко повідомив, що Литва передала українській армії елементи озброєння, "про які вона просила". Раніше президент Литви Даля Грибаускайте заявляла, що її держава допомагає Україні, зокрема, через створення українсько-польсько-литовського батальйону, де українські солдати проходять підготовку, лікує поранених українських бійців, а також надає іншу допомогу, яка не розголошується, бо державною таємницею.

На початку грудня минулого року Міноборони Литви заявило, що поява в країні "зелених чоловічків" виключена. "Жодним "ввічливим зеленим чоловічкам" місця на території країни не знайдеться. Зроблено все, щоб вони не з'являлися. Створено сили швидкого реагування. На військових базах і полігонах дислоковані війська союзників", - заявив Юозас Олекас. Пояснимо, що в даному контексті мова йшла не про паранормальні явища, а про події, пов'язані з російською анексією Криму, в яких брали активну участь "зелені чоловічки", вони ж "ввічливі люди", які, за заявою президента РФ Володимира Путіна, були підконтрольні владі Росії.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11075 | Додав: admin | Теги: план дій, книга, школяр, напад росії, литва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]