Чт, 2024-03-28, 23:24
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Січень » 13 » Для вирощування гранату та інжиру став сприятливим Південь України
15:15
Для вирощування гранату та інжиру став сприятливим Південь України

Глобальні зміни клімату позначились і на погодних умовах України, що призвело до можливості вирощування на Півдні країни таких примхливих культур, як хурма, кизил, інжир і гранат. Про це повідомляє agro-business.com.ua.

Деякі жителі Херсонської області вже збирають врожай цих екзотичних фруктів. Так, чималий урожай хурми у 2018 р. зібрав декан агрономічного факультету Херсонського державного аграрного університету Іван Мринський.

"Хурма — досить унікальна культура, вона не боїться пізніх весняних заморозків, які іноді трапляються на Херсонщині, та не боїться осінніх морозів, так що збирати врожай можна вже наприкінці жовтня — на початку листопада", — ділиться він.

За його словами, наразі дуже гарні перспективи вирощування хурми та інших рідкісних для південного регіону культур. Можна посадити інжир чи гранатове дерево та очікувати успішні врожаї. Це стало можливим через зміну клімату, який став м’якшим. До того ж, вітчизняні селекціонери виводять сорти, адаптовані спеціально до наших умов.

"На сьогодні на колекційній ділянці ХДАУ вже росте зизифус, а хурму будемо висаджувати. Робити це можна й восени, і навесні. Єдине — якщо восени садити гранат і інжир, то на зиму їх потрібно вкривати, тому що морози до -20°С вони можуть не витримати", — додає фахівець.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1602 | Додав: adminA | Теги: україна, Південь, вирощування, Хурма, Гранат, інжир | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]