Вт, 2024-04-23, 16:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Червень » 6 » Для здоров'я печінки: 6 продуктів
08:10
Для здоров'я печінки: 6 продуктів

Це найнеобхідніші продукти для печінки і ось чому! Печінка, важить близько 3 кг у здорових дорослих, і є одним з життєво важливих органів тіла. Він відповідає за багато важливих функцій, пов'язаних з травленням, обміном речовин, імунітетом і зберіганням поживних речовин.

Крім того, печінка є залозою, яка секретує хімічні речовини, необхідні для інших частин тіла. Насправді, печінка є одночасно органом і залозою.

Здорова печінка регулює склад крові, видаляє шкідливі токсини з крові, а також перетворить поживні речовини, що поглинаються в кишечнику в процесі травлення. Він також зберігає деякі вітаміни, залізо і глюкозу.

Вона також відповідає за руйнування інсуліну, гемоглобіну і інших гормонів. Крім того, вона руйнує старі червоні кров'яні клітини і робить речовини, необхідні для згортання крові.

Для виконання багатьох життєво важливих функцій, важливо зберегти печінку здоровою. Погане харчування і нерухомий спосіб життя можуть перевантажувати печінку, внаслідок чого вона не в змозі ефективно обробляти токсини і жир.

Ці продукти допоможуть очистити і омолодити печінку:

1. Часник

Часник чудово підходить для очищення печінки, він сприяє активізації ферментів в печінці, щоб усунути токсини. Він також містить два з'єднання, що називаються аллицином і селеном, які допомагають процесу очищення печінки і захисту від токсичного ушкодження.

Крім того, часник знижує холестерин і тригліцериди, які можуть перевантажити печінку і перешкоджають її роботі.

Для того, щоб сприяти зміцненню здоров'я печінки, рекомендується використовувати свіжий часник замість обробленого часнику, подрібненого або меленого.

Їжте 2 - 3 зубчики сирого часнику щоденно.

2. Грейпфрут

Будучи хорошим джерелом вітаміну С, пектину і антиоксидантів, грейпфрут також допомагає природному очищаючому процесу печінки.

Він також містить глутатіон, потужний антиоксидант, який нейтралізує вільні радикали і очищає печінку і допомагає в детоксикації важких металів.

Випийте трохи грейпфрутового соку або просто з'їжте фрукт.

Примітка: Якщо ви вживаєте ліки, проконсультуйтеся з лікарем перед їдою цього плоду, тому що він може взаємодіяти з деякими ліками.

3. Буряк

Буряк ще одно потужне живлення для функції чищення і підтримки печінки. При високій концентрації флавоноїдів і бета-каротину, вона допомагає стимулювати і поліпшити загальну функцію печінки. Крім того, буряк є природним очисником крові.

Для того, щоб додати свіжий буряк або сік у свій щоденний раціон і зробити потужне очищення печінки, ми рекомендуємо салат з чашкою нарізаного або тертого буряка, двома чайними ложками маслинової олії і соком лимона. Змішайте усі інгредієнти разом і з'їдати дві чайні ложки кожні дві години впродовж дня протягом тижня.

4. Лимони

Лимони допомагають детоксикації печінки, в першу чергу через антиоксидант D- лімонен, який допомагає активувати ферменти в печінці. Крім того, високий вміст вітаміну С в лимонах допомагає печінці робити більше ферментів, використовуваних в травленні. Лимони також здатні збільшити поглинання мінералів з печінки.

Зробіть лимонну воду дома, додаючи сік одного лимона в 1 літр води. Пити через регулярні проміжки часу. За бажання можна додати трохи меду.

5. Зелений чай

При питві зеленого чаю хоча б 1 раз на день, ви можете допомогти очищенню від токсинів і злокалізованого жиру. Катехіни зеленого чаю допомагають стимулювати ліпідний катаболізм в печінці. Це, у свою чергу, запобігає накопиченню жиру в печінці. Цей здоровий напій також захищає печінку від руйнівної дії токсичних речовин, таких, як алкоголь.

Зелений чай також корисний при лікуванні або профілактиці захворювань печінки. Люди, які п'ють зелений чай, мають нижчий ризик розвитку раку печінки.

Пийте 2-3 чашок зеленого чаю в день. Якщо ви вважаєте за краще, підсолодите чай медом.

Примітка: Уникайте пити зелений чай в надлишку, це може привести до ушкодження печінки і інших частин тіла.

6. Авокадо

Авокадо містять речовини, які можуть зменшити ушкодження печінки, тому що воно багате глутатіоном, з'єднанням, необхідним для очищення шкідливих токсинів і підтримці функції печінки.

Велика кількість мононенасичених жирів, присутніх в авокадо допомагає понизити кількість ліпопротеінів низької щільності або "поганого" холестерину і збільшити кількість ліпопротеінів високої щільності і хорошого холестерину.

Крім того, авокадо містить велику кількість мінералів, вітамінів і поживних речовин, які підтримують загальний стан здоров'я печінки і допомагають розщеплювати жири.

Їжте 1-2 авокадо в тиждень впродовж декількох місяців, щоб користуватися перевагами плоду.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1828 | Додав: admin | Теги: здоров'я, Печінка, продукти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]