Вт, 2024-04-23, 16:07
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Липень » 12 » Для здорового сну у спальні варто тримати такі рослини
12:26
Для здорового сну у спальні варто тримати такі рослини

Обираючи правильні рослини до своєї спальні, можна забезпечити собі розслаблений спокійний сон.

Ці рослини здатні покращити якість сну і зробити його здоровим, пише The HealthyPanda.

Однак, обираючи рослину, варто пам’ятати про можливі алергічні реакції.

1. Жасмин

Американський університет Wheeling Jesuit University представив дослідження, яке стверджує, що жасмин є ефективним засобом для сну. Він позитивно впливає на якість сну, зменшення тривожності та покращує настрій під час прокидання.

Лоза і крихітні квітки жасмину додають особливої краси оздобленню спальні. І хоч рослина не завжди квітне, однак за нею легко доглядати, порівняно з іншими домашніми квітками.

2. Лаванда

Лаванда — один із найпопулярніших природних компонентів захисту, який люди часто використовують. Аромат лаванди додають до косметичного мила, спреїв, шампунів. Мішечок лаванди кладуть до одягу у шафу, щоб там не з’являлась міль.

А ще ця рослина лікує безсоння і тривожність. Вдихаючи аромат лаванди, ми відчуваємо її заспокійливий ефект.

3. Гарденія

Жасминоподібна гарденія діє, як снодійні пігулки. Дослідження, проведені на мишах німецькими вченими, показали, що аромат рослини має такий самий ефект, як валіум — препарат-нейротрансміттер, котрий є заспокійливим і сповільнює нервові реакції.

Мишок тримали у клітці, де сильно пахло гарденією. Вони були менш активні і розслаблено сиділи у кутку.

4. Сансевієрія чи щучин хвіст

Рослина-змія, язик тещі, — у цього зеленого куща багато народних назв. Він ефективно очищає повітря, збагачуючи його киснем.

Ця недорога рослина навіть увійшла у список NASA 12 найкращих природних очищувачів повітря.

5. Алое

Алое відоме як чудові ліки  від запалень шкіри, рубців та обпечених ділянок тіла. Воно також сприяє детоксикації організму. І навіть більше: алое здатне прибрати шкідливі хімічні речовини у миючих засобах, очищуючи повітря у спальні та решті кімнат.

Якщо у помешканні рівень хімічних забруднювачів високий, рослина покриється коричневими плямами, тож ви знатимете про це.

6. Англійський плющ

Це ще одна рослина з уже згаданого переліку NASA — англійський плющ найкраще всмоктує частки формальдегіду в повітрі. Його легко виростити, він добре витримує зміну температур і середній рівень сонячного освітлення. Це найпростіша у догляді рослина, котра допоможе спати спокійно.

7. Червона обрізна драцена

Розлога симпатична рослина ефектно заповнює собою порожні місця у спальні. Окрім цього, вона добре впорається із формальдегідом, ксиленом та трихлоретиленом. Однак драцена виростає до 4,5 метрів заввишки і потребує багато сонячного світла.

8. Золотавий епіпремніум

Він також є у переліку NASA і має видатні здібності до очищення повітря, тож здоровий сон вам забезпечить. Епіпремніум росте каскадом і його листя може гарно оповити меблі.

Він потребує небагато уваги і меншої кількості світла, тому його варто обирати заклопотаним людям.

Більше про те, як кімнатні рослини здатні змінювати наше навколишнє середовище, знає дослідник і активіст з очищення повітря в Індії Камаль Mіттл.

Він, зокрема, розповість як розташувати три кімнатні рослини в певних місцях у будинку або офісі, що призведе до значного очищення повітря у приміщенні.

Категорія: Дім і сім'я | Переглядів: 11350 | Додав: adminA | Теги: користь, спальня, рослини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]