Чт, 2024-03-28, 15:39
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Серпень » 1 » До «чорного списку» США втрапив один із найбільших українських банків
21:13
До «чорного списку» США втрапив один із найбільших українських банків

Ця фінансова установа належить російському державному «Внешекономбанку», який ще з минулого року підпадає під секторальні санкції США.

До розширеного санкційного списку США увійшла низка фінансових установ, зокрема, один з найбільших банків України – «Промінвестбанк». Про це повідомляє міністерство фінансів США у четвер, 30 липня.

Ця фінансова установа належить російському державному «Внешекономбанку», який ще з минулого року підпадає під секторальні санкції США.

До оновленого списку також включено, зокрема, екс-голову адміністрації президента України Андрія Клюєва, колишнього українського олігарха Сергія Курченка та сина екс-президента України Олександра Януковича.

Вашингтон застосував санкції проти восьми підприємтв та осіб, які підтримували Геннадія Тимченка, проти якого вже діють штрафні заходи. Крім того, штрафні заходи запроваджуються проти двох структур, які надавали підтримку Борісу Ротенбергу - російському бізнемену та другу Владіміра Путіна.

Як відомо, США розширили санкції проти осіб і компаній, які підривають суверенітет і територіальну цілісність України.

Раніше стало відомо, що кілька країн слідом за Євросоюзом ввели санкції відносно Росії, які ЄС продовжив до кінця січня 2016 року. Це країни-кандидати в союз Чорногорія та Албанія, члени Спільного ринку Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія, а також Україна. Крім того, до обмеження на експорт продукції з Криму приєдналася Грузія.

Як відомо, Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі були створені так звані Донецька і Луганська "народні республіки". РФ поставляє терористам зброю і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

У відповідь на агресію Кремля США, Євросоюз, Канада, Японія, Австралія і низка інших країн запровадили проти Росії санкції.

Нагадаємо, 22 червня ЄС продовжив санкції проти Росії ще на 6 місяців.

 

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11085 | Додав: adminA | Теги: один із найбільших українських банк, «чорний список» США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]