Пт, 2024-03-29, 09:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Січень » 24 » До перевиборів у Венесуелі закликає Євросоюз
10:27
До перевиборів у Венесуелі закликає Євросоюз

Після того, як лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни, Брюссель закликав провести нові вибори у країні. США відмовились виводити з країни своїх дипломатів.

Верховна представниця ЄС із зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні закликала до перевиборів у Венесуелі. "ЄС рішуче закликає до початку негайного політичного процесу, що веде до вільних виборів, які заслуговують на довіру, відповідно до конституційного порядку", - йдеться у її заяві, оприлюдненій у середу, 23 січня. Вона зазначила, що Європейський Союз висловлює підтримку опозиційну до президента Ніколаса Мадуро голові парламенту Венесуели Хуану Гуайдо .

За словами Могеріні, венесуельський народ вимагає демократії і можливості "вільно приймати рішення про власну долю". Представниця ЄС застерегла від обмежень щодо цивільних прав, свободи і безпеки самопроголошеного президента Венесуели Хуана Гуайдо, а також інших членів Національної асамблеї. "Насильство і жорстокість сил безпеки є абсолютно неприйнятними і, безумовно, не усунуть кризу", - зазначила Могеріні.

Своєю чергою президент Європейської Ради Дональд Туск також наголосив на підтримці лідера венесуельської опозиції як керівника держави. "Я сподіваюся, що вся Європа об'єднається на підтримку демократичних сил у Венесуелі. На відміну від Мадуро, парламентська асамблея, включаючи Хуана Гуайдо, має демократичний мандат від громадян Венесуели", - написав він у своєму Twitter.

США відмовились виводити дипломатів з Венесуели

Тим часом, Вашингтон відмовився виконувати розпорядження президента Венесуели Ніколаса Мадуро, який заявив, що американські дипломати мають протягом 72 годин покинути територію країни. "Сполучені Штати не визнають режим Мадуро яу уряд Венесуели", - заявив держсекретар США Майк Помпео.

Раніше Ніколас Мадуро оголосив про розрив дипломатичних відносин з США. Але Вашингтон не має наміру виконувати цю вимогу. "Сполучені Штати не мають вважати, що екс-президент Ніколас Мадуро має повноваження, щоб розривати дипломатичні відносини або ж оголошувати наших дипломатів персонами нон-грата", - підкреслив Помпео.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1519 | Додав: adminA | Теги: венесуела, заклик, перевибори, Євросоюз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]