Чт, 2024-03-28, 15:22
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Травень » 23 » Додаткові потяги на курорти запускає "Укрзалізниця"
11:30
Додаткові потяги на курорти запускає "Укрзалізниця"

Щонайменше 15 додаткових потягів, які ходитимуть влітку до популярних курортів, запускає "Укрзалізниця", повідомляють у компанії. Водночас додаткові потяги не охоплюють всі найпопулярніші влітку туристичні напрямки, не забезпечують комфорту для пасажирів, а електронна система продажу квитків може давати збої, наголошують експерти та депутати профільних комітетів парламенту. Частина з них стверджують, що "Укрзалізниця" не готова до літнього сезону через зношення обладнання та через корупцію, яка вимиває кошти з цього підприємства.

З 22 травня почався продаж квитків на додатковий швидкісний поїзд класу "Інтерсіті+" сполученням Київ-Одеса-Київ, повідомляє прес-служба Укрзалізниці. Цей потяг курсуватиме щодня, починаючи з 16 червня по 30 серпня, з Києва вирушатиме вранці, а до Одеси прибуватимев обід. Це вже другий потяг типу "Інтерсіті", який ходить до Одеси.

Загалом на період відпусток Укрзалізниця вже відкрила продаж квитків на 15 додаткових літніх поїздів, які ходитимуть з кінця травня і до середини вересня із Києва, Львова, Дніпра та Харкова до південних курортів: Бердянська (з 2 червня), Генічеська (з 1 червня), Одеси (з 25 травня) та Херсона(з 26 травня).

Переважна більшість з них – це нічні потяги зі стандартними плацкартними і купейними вагонами, повідомив Радіо Свобода заступник директора департаменту залізничних перевезень далекого сполучення "Укрзалізниці" Олександр Толкачов.

"Ми призначили 15 тимчасових потягів на літній період, ще сім – у процесі призначення. Загалом плануємо запустити 26 додаткових потягів. Серед них один потяг – типу "Інтерсіті". Решта – або нічні, або денні потяги, з пасажирськими (купейними та плацкартними) вагонами", – повідомив Олександр Толкачов.

За словами посадовця, цього року "Укрзалізниця" планує закупити 38 пасажирських вагонів упродовж року, з них 12 – вже закупили, їх використають у літніх потягах, які сполучатимуть великі українські міста з морськими курортами.

Квитки на ці літні поїзди вже в продажу на сайті Укрзалізниці та в залізничних касах.

Укрзалізниця здатна оперативно задовольняти зростання попиту на залізничні квитки улітку, однак наразі підприємство не враховує всіх популярних туристичних напрямків, які цікавлять українців, визнає директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк.

"Політика "Укрзалізниці" щодо запровадження літніх поїздів є більш-менш стабільною рік від року. Остання інформація – додатковий потяг "Інтерсіті" з Києва до Одеси, це один з найбільш завантажених напрямків. У цьому випадку є змога оперативно впливати на попит як за рахунок нових потягів, так і через збільшення кількості вагонів у конкретному потязі. З іншого боку, чимало українців для відпочинку обирають Карпати. Тут залізничникам теж треба активізуватися», – визнає аналітик.

Категорія: Розваги та відпочинок | Переглядів: 1759 | Додав: adminA | Теги: Курорт, Потяг, Укрзалізниця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]