Пт, 2024-03-29, 15:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Листопад » 16 » Два небесні гості-гіганти пролетять біля Землі
19:03
Два небесні гості-гіганти пролетять біля Землі

Астрономи сповістили про наближення до Землі гігантського астероїда, який вже в грудні 2017 року пролетить на цілком безпечній відстані від нашої планети.

Вчені попередили, що 17 грудня власники телескопів зможуть спостерігати за його польотом. Діаметр небесного тіла становить близько 5 км. Згаданий об'єкт пролетить повз землю 17 грудня на безпечній відстані більше 10 мільйонів кілометрів.

Вчені заявили, що небезпеки астероїд для життя на Землі не несе, тому що, незважаючи на значні розміри, його траєкторія вже визначена. Варто нагадати, що 21 грудня біля Землі пролетить астероїд - RP2, який підійде ще ближче – на відстань понад 8,5 мільйонів кілометрів.

Розмір астероїда менший його "старшого брата", який пролетить поряд із нашою планетою раніше, і співставний за розміром з футбольним полем.

Варто зазначити, що раніше вчені попередили жителів Землі про те, що через пару десятків років космічне сміття почне падати на поверхню нашої планети. Вчені заявили, що кількість сміття на орбіті Землі зростає вдвічі кожні 10 років, а через 20 він може почати падати назад.

Раніше NASA звернулася до людства з незвичайним проханням - придумати астероїду ім'я. Агентство вже отримало мільйони заявок, і остаточне ім'я стане відомо, коли зонд відправиться в космос, щоб вивчити це небесне тіло ближче. Однак, це буде не раніше 2018 року.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1739 | Додав: adminA | Теги: астероїд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]