Пт, 2024-04-19, 20:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Листопад » 18 » Двері Альянсу відкриті для України - генсек НАТО
15:16
Двері Альянсу відкриті для України - генсек НАТО

НАТО дотримується політики відкритих дверей та готове прийняти нових членів. Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

"Двері НАТО – відкриті, і найкращим доказом цього є той факт, що із кінця Холодної війни й до нині кількість членів Альянсу майже подвоїлася. Крім того, весною цього року до НАТО приєдналася Чорногорія, розширивши членство з 28 до 29 країн", – відповів Столтенберг на запитання про позицію Альянсу щодо можливого членства України.

"Для набуття членства у НАТО держава обов’язково повинна відповідати певним стандартам. Грузія та Україна нині сконцентровані на реформах: модернізації своїх оборонних інституцій, боротьбі із корупцією, посиленню демократії. НАТО й союзники допомагають із впровадженням цих реформ", – зазначив генсек.

"Урешті-решт 29 наших членів вирішуватимуть, чи запрошувати до Альянсу нового члена, ніхто інший не має права втручатися або накладати вето на цей процес. Кожна держава має суверенне право обирати власний шлях, а Альянс може вирішувати, розширятися йому чи ні", – також підкреслив він.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1744 | Додав: adminA | Теги: україна, альянс, НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]