Чт, 2024-03-28, 23:26
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 12 » Дві найбільші партії набрали майже порівну голосів на виборах парламенту у Хорватії
10:17
Дві найбільші партії набрали майже порівну голосів на виборах парламенту у Хорватії

Дві найбільші політичні партії Хорватії здобули майже однакову кількість голосів на дострокових парламентських виборах, які відбулися 11 вересня. Про це повідомляє Jutarnji.

Центральна виборча комісія вже підрахувала 98,85% бюлетенів, і за їхніми результатами консервативний Хорватський демократичний союз (ХДС) матиме 62 мандати у 151-місному парламенті.

На другом місці з невеликим відривом йде Соціал-демократична партія, яка здобуває 55 мандатів. Третє місце, як і на попередніх виборах 10 місяців тому, посіла нова партія "Міст", яка матиме в парламенті 13 мандатів.

Як і в парламенті попереднього скликання, "Міст" володітиме "золотою акцією", оскільки без її участі жодній з великих політичних сил не вдасться створити більшість.

Решту мандатів розділили між собою дрібні політичні сили, а також представники національних меншин.

Нагадаємо, 16 червня хорватський парламент відправив у відставку прем'єр-міністра країни Тихомира Орешковича, який перебував при владі менш ніж півроку. А днем раніше через звинувачення в корупції у відставку подав перший віце-прем'єр Хорватії Томіслав Карамарко.

20 червня парламент Хорватії проголосував за саморозпуск.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1776 | Додав: adminA | Теги: парламент, Хорватія, вибори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]