Чт, 2024-03-28, 14:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 28 » Ефективно знижують кров’яний тиск п’ять продуктів
20:32
Ефективно знижують кров’яний тиск п’ять продуктів

Ви впевнені, що їсте їх у достатній кількості?

Про те, чому важливо дбати про своє тиску за допомогою правильного раціону, розповідає борець за права споживачів, автор книги «Blood Pressure Miracle» Френк Мангано.

Чи знаєте ви, що інсульт та ішемічна хвороба серця очолюють трійку найпопулярніших причин для смерті в світі? Ми серйозно: якщо ви ігноруєте потреби свого серця, то можете померти саме через те, що воно у вас погано працює.

Що таке високий кров’яний тиск, і чому це важливо?

За даними Національного інституту здоров’я США, якщо у вас буває тиск вище 140/90 мм. рт. ст., це вже повинно класифікуватися як гіпертонія.

Найгірше з цією проблемою те, що зазвичай вона погано діагностується: ви можете жити з підвищеним кров’яним тиском роками і не підозрювати, що у вас є проблеми. Але в перспективі гіпертонія призводить до ниркової недостатності, інфарктів, серцевої недостатності та інсульту.

Які фактори ризику?

Ваш артеріальний тиск залежить від безлічі факторів: віку, раси, історії сім’ї, від того, курите ви, чи сидячий  спосіб життя ведете, чи часто п’єте і нервуєте. Хронічні захворювання — апное сну, діабет, підвищений рівень холестерину — можуть прискорити розвиток гіпертонії.

Що з цим усім робити?

Хороша новина в тому, що ви не зобов’язані приймати таблетки для того, щоб підтримувати свій тиск в нормі. Вам потрібно просто трохи скорегувати свій образ (зробивши його більш рухливим) і трохи змінити раціон.

Читайте також: Склянка води на ніч дозволяє уникнути інсульту і серцевого нападу

Якщо ви палите, кидайте. Якщо ви багато п’єте, зробіть щось і з цією звичкою. На роботі користуйтеся сходами замість ліфта. Якщо ви одержимі солодощами, вчіться їсти замість них фрукти.

Нарешті, спробуйте ці п’ять продуктів, які допоможуть вам підтримувати в нормі рівень артеріального тиску.

1. Артишоки

Якщо ви будете регулярно їсти артишоки, то це серйозно знизить рівень холестерину у вашій крові. Їх ефективність в цьому питанні підтвердили три незалежні клінічних дослідження.

Слідом за холестерином ваш організм перестане пам’ятати і про те, яке це: жити з постійною гіпертонією.

2. Банани

Дослідження, опубліковане в The New England Journal of Medicine, каже, що люди, які їдять банани щодня, мають на 40% менші шанси отримати інсульт, ніж всі інші.

У 1997 році в університеті Джона Хопкінса встановили, що якщо з’їдати по п’ять бананів в день, то можна бути майже на 100% впевненим, що хвороб серця вам вдасться уникнути. А індійські дослідники торік підтвердили: два банана, що з’їдаються за день, знижують рівень артеріального тиску на 10%.

Справа в тому, що банани багаті калієм, який допомагає серцю нормально працювати. Також вони містять натрій, який дозволяє краще підтримувати в організмі баланс рідини: а це теж важливий фактор для управління тиском.

3. Буряк

Дослідження, проведене вченими з Лондонської школи медицини, показало, що будь-яка людина, що випиває в день 500 мл бурякового соку, майже гарантовано позбавляється від гіпертонії. Якщо вона не розвивалася з вами роками, зрозуміло.

Пити рекомендують дваі стандартниі склянки на день. Ідеальне для цього час — через годину після сніданку та обіду.

Якщо буряковий сік — це не ваш метод, то просто частіше використовуйте страви з буряка як гарнір.

4. Какао

Вчені з Університетського госпіталю в німецькому Кельні довели, що какао — ще один ефективний інструмент у боротьбі з високим артеріальним тиском. Цей напій містить велику кількість флавонідів — речовин, які регулюють роботу серця, мозку і печінки.

Важливо пам’ятати тільки те, що з шоколаду в цукерках профілактичний засіб ніякий: цукор зводить весь позитив від флавонідів нанівець. Так що тільки какао, тільки олд-скул.

5. Часник

Дослідники з Університету Південної Австралії Аделаїди довели, що споживання часнику може дійсно допомогти впоратися з підвищеним рівнем систолічного артеріального тиску. Він також знижує рівень холестерину в крові і перешкоджає утворенню тромбів в судинах.

З’їдайте всього два зубчики часнику в день — і ви внесете істотний внесок у здоров’я серця.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 11056 | Додав: adminA | Теги: п’ять продуктів, ефективно знижують кров’яний тиск | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]