Чт, 2024-03-28, 18:09
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 4 » Гарантований обсяг медпослуг назвуть українцям навесні
14:36
Гарантований обсяг медпослуг назвуть українцям навесні

Кабінет міністрів планує визначити гарантований обсяг медпослуг на первинній ланці у першому кварталі 2017 року. Про це йдеться в Середньостроковому плані пріоритетних дій уряду до 2020 року, який оприлюднено на Урядовому порталі для обговорення.

"Визначення державного гарантованого пакету медичних послуг на первинній ланці - перший квартал 2017 року", - зазначається в документі.

Гарантований пакет послуг дасть змогу окреслити чіткі зобов'язання держави щодо фінансування первинної меддопомоги. Також у першому кварталі 2017 року планується створити Національну службу здоров'я, яка буде здійснювати закупівлі медичних послуг і стане однією із ланок у реформуванні системи фінансування охорони здоров'я.

Крім того, згідно з планом уряду, у другому кварталі 2017 року передбачається запровадження навчальних програм для лікарів первинної ланки та забезпечення обладнання для роботи електронної системи охорони здоров'я, зокрема комп'ютерної техніки для лікарів первинної ланки.

Запровадження нового механізму фінансування первинної допомоги за принципом оплати роботи лікаря первинної ланки за кількістю укладених угод з пацієнтами планується з третього кварталу 2017 року.

Також серед анонсованих заходів із першого кварталу протягом року передбачається провести аналіз витрат на надання медичної допомоги та вартості медичної допомоги, створення госпітальних округів та затвердження нормативно-правових актів щодо управлінської та фінансової автономії бюджетним закладам охорони здоров'я.

Раніше повідомлялося, що з 1 січня українці матимуть півроку на пошук сімейних лікарів.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1969 | Додав: adminA | Теги: україна, медпослуги, гарантований обсяг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]