Пт, 2024-03-29, 07:02
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 25 » Геноми всього живого розшифрують вчені
06:56
Геноми всього живого розшифрують вчені

Вчені вирішили розшифрувати геноми всіх живих істот на Землі. Вартість такого амбітного проекту, що отримав назву Earth BioGenome Project (EBP), становить не менше семи мільярдів доларів. Заяву вона зробили на Global Biodiversity Genomics Conference.

Під час реалізації проекту науковці вивчатимуть геноми, починаючи з найдрібніших істот, від еукаріотів (живі істоти, клітини яких мають ядро) і закінчуючи рослинами та тваринами. Першим етапом стане секвенування геномів представників кожного з 9000 родин. Потім вчені уточнятимуть дані для кожного роду, а це ні багато ні мало – 150 - 200 тисяч.

Результатом такої масштабної роботи, що займе не менше десяти років, стане розшифрування геномів всіх 1,5 млн видів еукаріотів.

Три десятиліття тому існував схожий проект під назвою Human Genome Project, у рамках якого вивчався геном людини. Задіяні в ньому фахівці зіткнулися з технічними труднощами, але їм вдалося отримати перший секвенований ген людини і нові технології вивчення ДНК.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1857 | Додав: adminA | Теги: розшифрування, живе, Геном, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]