Ср, 2024-04-24, 10:16
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Березень » 2 » Голос Рембрандта відновили вчені
08:38
Голос Рембрандта відновили вчені

 Експерти продемонстрували, як міг би звучати голос Рембрандта (1606-1669), найяскравішого представника золотого століття голландського живопису. Для цього вчені проаналізували будову тіла художника, взявши за основу його автопортрети. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

Нові технології дозволяють скласти портрет людини на підставі звучання його голосу. Ця техніка дозволяє зробити і зворотне. Вивчивши автопортрети художника, експерти відновили його голос виходячи з форми голови і передбачуваного обсягу легень.

Крім того, вчені вивчили особливості голландської мови XVII століття, тому в опублікованому фрагменті в мові художника використовуються слова, характерні для його епохи.

За словами експерта з творчості Рембрандта Джонатана Біккера, голос на запису звучить "трохи нерозумно і недружньо".

Реконструкція голосу художника була виконана на замовлення нідерландського банку ING, головного спонсора художнього музею "Рейксмузеум" в Амстердамі. Акція приурочена до 350-річчя від дня смерті майстра.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1560 | Додав: adminA | Теги: відновлення, вчені, Рембрандт, голос | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]