Чт, 2024-03-28, 20:27
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 7 » Грип: коротко про це вірусне захворювання
07:43
Грип: коротко про це вірусне захворювання

Грип - це захворювання, викликане вірусами, які, потрапивши на слизові оболонки верхніх дихальних шляхів, швидко розмножуються. Тому інкубаційний період від декількох годин до чотирьох діб. В результаті своєї життєдіяльності вірус грипу виробляє токсини, які отруюють організм людини.

Одним з головних симптомів цього захворювання є інтоксикація. Підвищується різко температура тіла, турбує біль у м'язах, ломота у всьому тілі, відчувається сильний головний біль, бувають запаморочення. Збільшується проникність судин, іноді відбувається крововиливу. Клінічна картина захворювання розвивається дуже швидко. Інтоксикація переважає над катаральними явищами, такими як нежить, кашель, першіння в горлі. Вони приєднуються пізніше, але тривають не менше 7-10 днів.

Вірус грипу часто викликає такі ускладнення як пневмонія, запалення середнього вуха, гайморової і лобової пазух носа, бронхіт. Іноді приєднується і бактеріальна інфекція. На тлі запалення можливий розвиток гнійних процесів: менінгіт, абсцес в легкому, перикардит або гнійний плеврит.

Під час спалаху або епідемії грипу необхідно вжити заходів для профілактики захворювання. Але якщо ви все-таки захворіли, необхідно запросити лікаря і лягти в ліжко. Слід строго дотримуватися постільного режиму, фізичні навантаження неприпустимі при грипі. Порушення постільного і домашнього режимів часто призводять до ускладнень.

Рекомендується пити багато рідини: молоко тепле, гарячий чай з лимоном, малинове варення. Легка їжа, не гостра, слабосолона. Лікар призначає вітаміни групи В і С в певному дозуванні і інші лікарські засоби. Антибактеріальні препарати лікар призначає в випадки ускладнення, або наявність хронічного захворювання у хворого. Самостійно приймати антибактеріальні препарати не слід, так як на віруси вони не діють.

При різкому погіршенні стану хворого, близьким необхідно негайно викликати "Швидку допомогу". Наприклад, при такому ускладненні як набряк легенів необхідна невідкладна медична допомога в стаціонарних умовах.

Для профілактики захворювання необхідно збільшувати захисні сили організму. Наприклад, одним з простих, надійних і доступних засобів є загартовування і систематичне заняття фізкультурою. Якщо загартована людина і захворіє на грип, то в більшості випадків захворювання протікає без ускладнень.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1857 | Додав: adminA | Теги: Вірус, грип, захворювання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]