Чт, 2024-03-28, 14:41
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Серпень » 29 » Громадяни України будуть зобов'язані сортувати все сміття з 1 січня 2018 року
12:08
Громадяни України будуть зобов'язані сортувати все сміття з 1 січня 2018 року

З 1 січня 2018 року громадяни України будуть зобов'язані сортувати все сміття за видами відповідно до норми ЗУ "Про відходи". Але постанов з переліком і послідовністю операцій зі сміттям до сих пір не створено.

Зараз сьома частина України завалена сміттям. Тільки під офіційними звалищами поховано 43 тисячі квадратних кілометрів, що дорівнює площі Данії. А кожен українець щодня додає мінімум 1 кг мотлоху до цієї кількості.

При цьому, як зауважує видання, приблизно 40% сміття - це корисні і цінні вторинні ресурси, такі як папір, скло і полімери. Поблизу деяких київських багатоповерхівок небайдужі активісти вже встановлюють експериментальні контейнери для сортування сміття, окремо для металевих упаковок, пластику і скла. Використана тара повинна бути чистою і вимитого.

На сортуванні відходів можна також заощадити, якщо врахувати, що за рік людина утворює 20-70 кг сміття. Так, приблизно за 100 кг макулатури можна заробити 260 грн. 1 пластикова пляшка важить 15 грамів, а для кілограма слід назбирати майже 70, що буде відповідати 5 грн. За тонну пляшок переробник повинен заплатити 15 тисяч гривень.

Деяким видам відходів можна відразу подарувати "друге життя". Наприклад, синтепон - готовий наповнювач для дитячих іграшок, ковдр, подушок і одягу. Алюмінієві банки можна переробити на цвяхи і рами для велосипедів, а за кордоном вони стають деталями для літаків.

Нагадаємо, що на початку серпня офіційно почали сортувати сміття у Львові. На всіх майданчиках для збору відходів перевізники встановили спеціальні контейнери з наклейками. Подібні експерименти зі сортування сміття запроваждують також у Івно-Франківську.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1735 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]