Чт, 2024-03-28, 21:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 28 » Інтернет-військо України хоче створити Стець
16:10
Інтернет-військо України хоче створити Стець

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець планує створити інтернет-військо України. Про це він заявив в інтерв’ю Телеканалу новин "24".

"Донесення правдивої інформації до тих людей, які спілкуються в інтернеті, для цього не потрібні боти та тролі. Той, хто користується соцмережею не перший день, бачить це і розуміє. Для цього треба об’єднати людей, які є авторитетними в соцмережах, і мають велику кількість людей, які їх чують. Об’єднати їх у роботі", — повідомив міністр.

Він зазначив, що планує створити координаційний центр роботи таких блогерів. І наразі вже заручився підтримкою деяких відомих блогерів щодо поширення правдивої інформації або спростування неправдивих новин.

Скільки саме людей буде співпрацювати з Міністерством інформації, міністру невідомо.

"Що більше — то краще. Я сподіваюсь, що так і буде. Всі люди, які відомі в інтернеті, вони будуть нашим інтернет-військом України", — зазначив Стець.

Нагадаємо, раніше Стець заявляв, що буде "останньою людиною, яка спробує в цій країні запровадити цензуру".

Стець хоче заборонити акредитацію російських журналістів

Перебування журналістів країни-агресора на території України неприйнятне, вважає Юрій Стець.

"Я взагалі вважаю, що в Україні акредитація закордонних ЗМІ має відбуватися централізовано, за швидкою процедурою. Щоб можна було це швидко робити, заповнивши в електронному вигляді анкету на сайті МЗС. А стосовно журналістів або медіапредставників країни-агресора, то їхнє перебування на території України я вважаю неможливим, бо вони працюють не на медіа, а на ФСБ, яка повністю контролює засоби масової інформації", — підкреслює Стець.

На думку міністра, не потрібно боротись з акредитацією журналістів з Росії для роботи в Україні, а треба заборонити.

"Я не буду боротися. Я кажу, що важливо, щоб вони не могли отримувати цю акредитацію. Ми всі розуміємо, що це треба зробити. Боротися з цим потрібно, коли це не сприймають, коли цьому протидіють. Я не думаю, що буде якась протидія суспільства, органів влади. Навіщо боротись, треба просто заборонити, та й усе", — вважає міністр.

Нагадаємо, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Фриз зареєструвала проект постанови Верховної Ради України №1853 "Про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України".

Раніше радник глави МВС Антон Геращенко заявляв, що Міністерство внутрішніх справ України ініціює посилення акредитації для російських журналістів.

Міністр інформації розповів, коли українці відмовляться від Кобзона

Українським каналам треба відмовитись від показу російських серіалів, а також фільмів з персонами нон ґрата, переконаний Стець.

"Мабуть, ви знаєте, що близько 100 млн гривень щодня нам коштує ця війна. Якщо швидко припинити цю війну, вивести Україну з тієї економічної кризи, в якій вона перебуває, то будь-яка бабуся, яка буде отримувати гідну пенсію, скаже Кобзону: "Ти хто такий? Давай, до побачення", - вважає міністр.

Він зазначив, що замість російських серіалів та фільмів потрібно підтримувати українське кіновиробництво. Зокрема, і лобіювати податкові канікули для компаній, які виробляють український продукт.

На його думку, для боротьби з російською пропагандою також важливо відновити українське теле- та радіомовлення на сході України, зокрема на звільнених від бойовиків територіях. Таким чином місцеві мешканці матимуть альтернативну точку зору щодо суспільно-політичної ситуації, яка зараз склалася в Україні.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 11156 | Додав: admin | Теги: Стець, інтернет військо України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]