Чт, 2024-04-25, 19:49
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Серпень » 28 » Ядерний реактор майбутнього розробляють голландці
14:47
Ядерний реактор майбутнього розробляють голландці

Ядерний дослідницький інститут у Нідерландах уперше за 50 років проводить експеримент на ядерних реакторах із розплавом та солями на основі торію.

Багато вчених вважають, що торієві реактори теоретично можуть забезпечити не менш масштабне виробництво електроенергії, ніж уранові. Якщо експеримент голландців буде успішний, ймовірно, такі випробування можуть спричинити перехід із уранових реакторів на торієві.

Зараз «популярність» торію відносно невелика через одну причину – його складно використовувати як зброю (на відміну від урану). Відтак більшість країн надавали переваги урановим реакторам, які можна використовувати на лише для виробництва електроенергії. Крім того, деякі скептики оцінюють торій як менш економічно вигідне паливо, ніж уран.

Однак як порівняти з ураном, торій безпечніший, а рідкосолеві реактори простіші в плані конструкції, довговічніші і дають змогу замінювати паливні елементи без зупинки реактора. Зі зростанням побоювань ядерних катастроф (і ядерної війни) питання переходу на більш безпечну ядерну енергію як ніколи актуальне. Крім того, торієвий реактор безпечніший для довкілля. Використання торієвого реактора може бути своєрідним етапом переходу від ядерної енергетики до відновлювальної.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1823 | Додав: adminA | Теги: Голландія, ядерний реактор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]