Пт, 2024-03-29, 11:41
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 16 » Як боротиметься з фейковими новинами розповів Facebook
19:56
Як боротиметься з фейковими новинами розповів Facebook

Керівництво соціальної мережі Facebook представило стратегію боротьби з великою кількістю фейкових новин, які вже призвели до політичних скандалів на виборах у США.

Віце-президент компанії по роботі з новинами Джон Хеджмен зазначив, що в соцмережі розуміють необхідність боротьби з поширенням неправдивої інформації, але водночас Facebook має намір зберегти свою роль як майданчика для обміну інформацією.

Для початку компанія полегшить користувачам можливість повідомити про появу фейкової новини. Якщо про неї заявить певна кількість користувачів, то новину буде спрямовано на перевірку в інформагенції та інші сторонні компанії, які займаються фактчекінгом (перевіркою інформації).

Новини, не підтверджені фактами, не зникнуть з соцмережі, однак вони будуть позначені як "суперечливі" і будуть з'являтися нижче в новинних каналах користувачів. Такою новиною можна буде поділитися, проте у такому випадку користувач отримає ще одне попередження про те, що новина є "суперечливою".

Крім того, Facebook запроваджує алгоритм, який надалі не дасть змоги спамерам діяти в соцмережі під іменами реальних новинних організацій.

Останнім часом багато критикували Facebook за нездатність протистояти напливу фальшивих новин. Жертвами фейкових новинних історій стали, зокрема, Хілларі Клінтон і Папа Римський Франциск.

Категорія: PR, реклама і маркетинг | Переглядів: 11054 | Додав: adminA | Теги: facebook, фейкові новини, боротьба | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]