Чт, 2024-03-28, 23:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Травень » 15 » Як у корупції звинувачували Порошенка Яценюк згадав і пообіцяв, що розвалу коаліції не буде
22:16
Як у корупції звинувачували Порошенка Яценюк згадав і пообіцяв, що розвалу коаліції не буде

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що московський сценарій розвалу прозахідної парламентської коаліції та проведення дострокових виборів до Верховної Ради не спрацює. Про це він сказав сьогодні, 15 травня, під час години запитань до уряду у ВР.

Говорячи про тарифи на житлово-комунальні послуги, Яценюк зауважив: "Опозиції сьогодні нічого не треба робити - вони зараз вилізли на пальму і чекають, коли пропливе труп політичної коаліції", оскільки всередині коаліції лунає багато критики з приводу тарифів.

"Автори цього чудового сюжету, які сидять у цій залі, вони це робили у 2004-му і в 2005 році. Це вже все було в українській історії. цього разу не вийд", - наголосив прем`єр-міністр.

На переконання Яценюка, "кожен відповідальний член коаліції усвідомлює те, що сценарій, який напрацювали у Москві, а реалізовують окремі політичні сили в місті Києві щодо дострокових парламентських виборів, щодо розвалу парламентської коаліції і знищення як прозахідного уряду, так і прозахідної коаліції, так і прозахідного президента, буде провалений і ніколи не буде реалізований завдяки нашій єдності".

Раніше лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко пообіцяла не дестабілізувати коаліцію, а лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що проблеми існують, але розвалу не буде.

Яценюк згадав, як Порошенко звинувачували в корупції

Прем`єр-міністр готовий відповісти на запитання парламентської робочої групи з розслідування з розслідування інформації щодо фінансових зловживань в уряді.

Яценюк зауважив, що колишній голова Державної фінансової інспекції (Микола Гордієнко — ред.) після того, як був відсторонений від виконання обов`язків для проведення службового розслідування, вийшов з "політичними обвинуваченнями про начебто розкрадання в уряді 7,5 млрд". "Я був першим, хто зацікавлений, щоб ГПУ порушила кримінальне провадження по цьому факту", - запевняє Яценюк.

Також він додав, що і тепер готовий співпрацювати з робочою групою парламенту: "Продовжуйте (працювати – ред.), більше того - маєте питання до мене, я готовий публічно прийти і говорити".

Водночас Яценюк заявив, що колишній голова Держфінінспекції Гордієнко отримав "політичні гарантії недоторканності" перед тим, як оприлюднювати "пусті звинувачення".

Також Яценюк додав, що звинувачення в корупції, які розглядала робоча група парламенту, стосуються не уряду, не прем`єр-міністра, а діяльності державних підприємств часів прем’єрства Миколи Азарова, "а деякі звинувачення стосуються уряду перед Азаровим, з 2006 року".

З усієї історії довкола обвинувачень у корупції на адресу чинного уряду Яценюк зробив висновок, що таким чином намагаються розвалити парламентську коаліцію: "Це вже колись було. Пам`ятаєте, як колишній, царство небесне, голова Адміністрації президента звинуватив чинного президента Петра Порошенка у корупції у 2005 році ( Олександр Зінченко — ред.). Жодного факту не було підтверджено, але тоді виник політичний конфлікт, політичний скандал, що спровокував розпад коаліції і дострокові вибори".

Яценюк переконаний, що і сьогодні опоненти намагаються втілити такий самий план. "Не вдалось і не вдасться. Я готовий свідчити по будь-якому факту, будь-якому звинуваченню і по будь-якій справі, що стосується мене персонально чи уряду", - заявив він.

Також Яценюк звернувся до органів прокуратури, щоб вони розслідували факти зловживань колишнього керівника Держфінінспекції, які були викладені в акті службового розслідування. При цьому Яценюк продемонстрував депутатам цей акт з урядової ложі.

Нагадаємо, у березні 18 березня відсторонений голова Держфінінспекції Гордієнко заявив про зловживання уряду, виявлені в 2014 році, на суму понад 7,5 млрд грн. Йшлося, за його словами, про зловживання в "Укрпошті", "Укргазвидобуванні", "Енергоатомі" й про зловживання в "Нафтогазі" на суму понад 4,5 млрд грн.

10 квітня Верховна Рада створила робочу групу на базі комітетів з питань протидії та боротьби з корупцією і з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності з перевірки оприлюднених у ЗМІ фактів можливих зловживань у державному секторі економіки, відповідно до даних Держфінінспекції, а також на державних підприємствах.

13 травня голова ВР Володимир Гройсман заявив, що робоча група з розслідування корупції в уряді має відзвітувати про свою діяльність 15 травня.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11016 | Додав: adminA | Теги: розвалу коаліції не буде, Яценюк, порошенка, корупції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]