Ср, 2024-04-24, 03:13
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 20 » Карикатурист, який вижив після нападу став новим директором Charlie Hebdo
12:30
Карикатурист, який вижив після нападу став новим директором Charlie Hebdo

Французький сатиричний тижневик Charlie Hebdo, в редакції якого 7 січня стався теракт, очолив художник Лоран Суріссо (Laurent Sourisseau), відомий під псевдонімом Рісс (Riss). Він став одним з тих, хто вижив після нападу на офіс видання.

Як повідомляє Le Figaro з посиланням на головного редактора Charlie Hebdo Жерара Біара, 20 січня карикатуриста мають виписати з лікарні. Під час нападу він зазнав кульового поранення в праве плече, передає NEWSru.com.

Раніше Суріссо був співдиректором Charlie Hebdo і допомагав керувати колишньому керівникові Стефану Шарбоньє, якого вбили терористи.

Очікується, що наступний номер журналу вийде тільки через два тижні. Доти буде тривати продаж нинішнього тиражу, який сягає майже семи мільйонів екземплярів. До теракту видання виходило 60-тисячним накладом, при цьому регулярно реалізовувати вдавалося приблизно половину.

На обкладинці останнього на даний момент номера пророк Мухаммед тримає табличку з написом "Je suis Charlie" ("Я - Шарлі"). На зображенні представлена фігура бородатої людини на зеленому тлі в характерних білих шатах, що зображає засновника ісламу. У героя карикатури сумне обличчя, а по щоці у нього котиться сльоза. Напис "Tout est pardonné" нагорі сторінки перекладається як "Все прощено".

 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11032 | Додав: admin | Теги: Charlie Hebdo, директор, напад, карикатурист, вижив | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]