Пт, 2024-04-19, 06:39
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Травень » 22 » Хочуть автономію в складі України кримські татари
09:09
Хочуть автономію в складі України кримські татари

Кримським татарам необхідна національна автономія в складі України, повідомив керівник штабу акції із блокади Криму Ленур Іслямов в інтерв'ю "Gazeta.ua".

"Ми вже створили СБУ Криму, МВС Криму, ЖКГ Криму. Наступний крок - замінити паспорти. Кримські татари повинні виїхати на материк і отримати новий паспорт, де буде вказано, що вони проживають в кримськотатарській автономії в складі України. Для нашого народу це велика радість. Вони будуть почуватися вдома, господарями. Далі нам потрібно створювати власну кримсько-татарську армію", - розповів Іслямов.

За його словами, кримські татари обиратимуть власного президента і створять власний уряд.

"Для нас важливо мати свою землю. За час незалежності кожен раз були змушені домовлятися з владою. Приходив Кучма - одна історія, у Ющенка інша, з Януковичем третя. З Порошенком тепер своя історія. Ми хочемо, щоб в Україні за нами закріпили національну ідентифікацію, в якій чітко вказали, що наше, де воно", - сказав Іслямов.

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко ініціює розробку доповнень до Конституції про самовизначення кримських татар. Для цього буде створена спеціальна робоча група.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1954 | Додав: adminA | Теги: автономія в складі України, кримські татари | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]