Пт, 2024-04-19, 05:46
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 9 » Хробака назвали на честь Обами: він такий же довгий, тонкий і збіса крутий
12:05
Хробака назвали на честь Обами: він такий же довгий, тонкий і збіса крутий

Американський професор біології Томас Платт назвав новий вид плоского черв'яка-паразита, що мешкає в крові черепах, на честь президента США Барака Обами - Baracktrema obamai.

Науковець, який працює в коледжі Сент-Мері в Індіані, наголошує, що обрана ним назва - це честь для американського президента, а не образа. Деякі люди готові заплатити тисячі доларів, щоб на їхню честь назвали якусь особину.

Біолог також додав, що названий на честь Обами паразит зовні нагадує американського президента, оскільки він "довгий, тонкий і збіса крутий". Baracktrema obamai був виявлений у двох видів прісноводних черепах: чорної прісноводної черепахи і амбоїнської шарнірної черепахи.

Утім це не перший вид, названий на честь Обами. Наприклад, у грудні 2012 року на честь Обами назвали павука (Aptostichus barackobamai) і вимерлу ящірку (Obamadon), в листопаді 2012 року - невелику рибу (Etheostoma obama), в квітні 2012 року - паразита, якого знайшли в Кенії (Paragordius obamai), в квітні 2009 року - лишайник (Caloplaca obamae).

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1873 | Додав: adminA | Теги: тонкий, обама, крутий, Хробак, довгий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]