Чт, 2024-04-18, 21:41
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Грудень » 6 » Кого боялися і ненавиділи мільйони - чим вони полюбляли смакувати
09:56
Кого боялися і ненавиділи мільйони - чим вони полюбляли смакувати

Автори книги "Обіди диктаторів" Вікторія Кларк і Мелісса Скотт розповіли про кулінарні смаки диктаторів.

З віком більшість диктаторів ставали все більше одержимі чистотою того, що вони їли. Наприклад, для китайського лідера Кім Ір Сена всі рисові зерна індивідуально селекціонувалися, а також було створено інститут, єдиним завданням якого було знайти способи подовження його життя.

Лідер румунського комуністичного руху Ніколае Чаушеску завжди привозив всю їжу з собою. Чаушеску вдома полюбляв рагу з цілої курки.

Португальський диктатор і ревний католик Антоніу Салазар любив сардини, які нагадували йому про його бідне дитинство.

Мао Цзедун полюбляв м'ясо.

Стіл Сталіна ломився від від смачних грузинських страв, а трапези на його дачі був прайм-таймом для "ігор влади". Прийоми Сталіна тривали по п'ять або шість годин, з 11 вечора до 5 ранку.

Дегустатори їжі для диктаторів були обов'язковою умовою і високо цінувалися.

У Гітлера була завжди під рукою команда з 15 жінок-дегустаторів протягом всіх воєнних років. Нічого не подавали до столу упродовж 45 хвилин після того, як дівчата скуштували їжу.

Сина Саддама Хусейна, Удая, побили і кинули у в'язницю за вбивство одного з дегустаторів батька.

Румун Ніколае Чаушеску ніколи не подорожував без офіцера служби безпеки, який, крім того, був хіміком, та возив із собою мобільну харчову лабораторію.

Зрештою, звичайно, ані дегустатори, ані хіміки, жодні вигадки та хитрощі не змогли врятувати цих людей. Всі вони врешті загинули і багато хто помер насильницькою смертю.

 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11100 | Додав: adminA | Теги: боялися, полюбляли смакувати, ненавиділи мільйони | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]