Пт, 2024-03-29, 10:33
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Квітень » 3 » Комуністичну ідеологію планують заборонити до 9 травня. ВІДЕО
10:56
Комуністичну ідеологію планують заборонити до 9 травня. ВІДЕО

Напрацьовано законопроект щодо заборони комуністичної і нацистської ідеологій, який може бути ухвалено ще до 9 травня. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко в ефірі "Першого національного".

"Ми розуміємо, що судова система у нас поки що не реформована, тому уряд спільно з Інститутом пам’яті та членами коаліції напрацював низку законів, один з яких передбачає заборону комуністичної і нацистської ідеологій. Цей закон ми направили до парламенту. Ми звернулися до лідерів парламентських фракцій, аби вони внесли як автори цей закон до сесійної зали, аби він був прийнятий до 9 травня. Тоді Верховна Рада своїм рішенням нарешті схвалить пакет з декомунізації країни", - сказав Петренко.

Міністр також висловив переконання, що судді Окружного адміністративного суду, які затягують рішення щодо КПУ, фактично процесуально потурають тероризму, який здійснюють комуністи.

"У комуністів ціль одна – вони хочуть дотягнути цей процес до місцевих виборів, бо мають надію, що у них може бути політичне майбутнє у цій країні. Але за цим сценарієм їм не вдасться рухатися", - наголосив Петренко.

Він запевнив, що докази, які Мін'юст надав щодо КПУ, є більш ніж достатніми, аби заборонити цю політичну силу.

"Ці докази для будь-якого юриста, навіть студента третього курсу є беззаперечними. Але цей рік зробив очевидний діагноз усій судовій системі. Ми маємо спадщину від режиму Януковича – судову систему, яку він формував під себе, але вона зараз абсолютно не адаптована під демократичне суспільство і ті реалії, які нині є у країні", - резюмував глава Мін’юсту.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд підготував проект закону про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів та заборону їхньої пропаганди в Україні.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11108 | Додав: abel | Теги: заборона комуністичної ідеології, міністр юстиції, заборона нацистської ідеології, Міністр юстиції України, Павло Петренко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]