Пт, 2024-03-29, 08:27
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Вересень » 30 » Криптовалюти Лагард не боїться
22:17
Криптовалюти Лагард не боїться

Біткойн та інші криптовалюти не загрожують світовим центробанкам і фіатним валютам.

Принаймні, у цьому переконана очільниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Попри те, що зараз вони є "занадто волатильними, занадто ризикованими, занадто енергоємними", згодом це може змінитися, заявила вона, виступаючи в Лондоні в п'ятницю.

"Багато криптовалют занадто непрозорі для регуляторів, деякі піддаються атакам хакерів, - зазначила Лагард. - Однак багато з цього обумовлено технічними проблемами, які можуть бути вирішені з часом".

"Ще якийсь час назад деякі експерти вважали, що персональні комп'ютери ніколи не будуть прийняті або що планшети будуть використовуватися тільки як дорогі кавові підноси. Тому, я думаю, не дуже розумно відкидати віртуальні валюти", - зазначила вона.

Раніше глава американського банку JPMorgan Джеймс Даймон різко висловився щодо біткойнов, назвавши криптовалюту "шахрайством".

Разом з тим, заступник голови Європейського центрального банку Вітор Констанс заявив, що біткойн є не валютою, а "тюльпаном", провівши аналогію з 17-м століттям, коли в Нідерландах був відзначений короткочасний сплеск ажіотажного попиту на цибулини тюльпанів, що завершився крахом.

На думку Лагард, люди в якийсь момент почнуть віддавати перевагу віртуальним валютам, оскільки володіти ними стане "простіше і безпечніше, ніж банкнотами, особливо у віддалених регіонах, а також тому, що ці валюти можуть з часом стати більш стабільними".

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1735 | Додав: adminA | Теги: Лагард, Криптовалюта | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]