Пт, 2024-03-29, 10:28
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Грудень » 13 » Ледь не збив пасажирський лайнер над Швецією російський військовий літак
20:15
Ледь не збив пасажирський лайнер над Швецією російський військовий літак

Для ідентифікації іноземного військового літака в повітря піднялися данські і шведські винищувачі.

У небі над Південною Швецією пасажирський літак ледве уникнув зіткнення з іноземним військовим літаком, у якого не був включений транспондер. Про це повідомляє Delfi з посиланням на Dagens Nyheter.

Щойно пасажирський борт злетів з данського аеродрому Каструпа, відразу ж було отримано попередження, що наближається "невидимий" літак.

"Усе могло закінчитися дуже сумно", - прокоментував командувач ВПС Швеції Мікаель Бюден.

Інцидент стався учора. Для ідентифікації іноземного військового літака в повітря піднялися данські і шведські винищувачі.

"У військового літака не був включений транспондер, але ми упіймали його на своєму радарі і попередили керівника польотів цивільної авіації Мальме. Несподівано військовий борт поміняв курс, на мою думку, знаходячись приблизно за хвилину від цивільного літака. Цивільному літаку була дана команда віддалитися", - повідомив командир авіабази Лулеа Даніель Джосефссон.

Представники Збройних сил Данії підтвердили виданню Dagens Nyheter наявність російської військової авіації в районі інциденту.

Джерела у ВПС стверджують, що принаймні один російський військовий літак знаходився у повітрі між Мальме і Борнгольмом.

Подібна небезпечна ситуація виникла в цьому районі у березні, коли літак SAS і російський літак-розвідник були лише за 90 м один від одного. Тоді транспондер військового літака також не був ввімкнений.

 

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11115 | Додав: adminA | Теги: Швецією російський військовий літак, пасажирський лайнер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]