Сб, 2024-04-20, 15:09
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Червень » 12 » Марш рівності "КиївПрайд-2016" біля Університету Шевченка, вже є один затриманий. На 1-го учасника - по 6 поліцейських
17:15
Марш рівності "КиївПрайд-2016" біля Університету Шевченка, вже є один затриманий. На 1-го учасника - по 6 поліцейських

  О 10.00 в неділю, 12 червня 2016 року, у Києві почався "Марш рівності". За словами організаторів, це мирна хода на підтримку ідей особистої та суспільної безпеки, прав людини та проти дискримінації.

Захід відбувається в рамках V міжнародного форуму ЛГБТІ "Київ-прайд 2016", що триває в Києві з 6 до 13 червня 2016 року.

Марш відбувається під посиленою охороною правоохоронців. Керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе раніше заявляла, що під час цьогорічного маршу до охорони громадського порядку буде залучено 6 тисяч правоохоронців.

Пряму трансляцію можна дивитися тут.

На цей час, за повідомленням "Радіо Свобода", затримали двох чоловіків, які провокували учасників маршу на конфлікт.

За повідомленнями ЗМІ, один з цих чоловіків намагався вирвати в представника ЛГБТІ-спільноти прапор України, оскільки він вважав, що той таким чином його "ганьбить". Зараз нападник перебуває в автозаку.

Другий чоловік вступив у суперечку з Деканоїдзе, йдеться у повідомленні "Укрінформ". Поліціянти перевірили у нього документи, заспокоїли та відпустили.

"На марші присутні молоді люди - представники ВСУ і добровольчих батальйонів. Таким чином вони хочуть показати, що не всі добровольчі батальйони проти Маршу рівності, а навпаки підтримують боротьбу за права людини", - додає УНІАН.

В акції братимуть участь близько тисячі осіб. Вони проходять через рамки металошукачів, правоохоронці перевіряють сумки й кишені на наявність небезпечних предметів.

Як інформує "Інтерфакс-Україна", присутні також противники "Маршу рівності", які прийшли з плакатами "Київ проти параду" тощо. Активістів оточує поліція й відводить на тротуари.

Правоохоронці з обох сторін супроводжують колону учасників акції.

Як повідомлялося, в середмісті столиці в зв'язку з проведенням масових заходів перекриваються на окремих ділянках бульвару Шевченка, вулиці Володимирська, вулиці Хрещатик, вулиці Льва Толстого, вулиці Терещенківська, вулиці Рєпіна, вулиці Пушкінська, вулиці Антоновича, вулиці Велика Васильківська.

Нагадаємо, про "жорсткі" заходи щодо захисту Маршу рівності Деканоїдзе говорила ще 5 червня.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська просила Деканоїдзе й київського мера Віталія Кличка використовувати "будь-які засоби" для захисту мирної ходи ЛГБТ-спільноти.

Не допустити проведення Маршу рівності обіцяли у "Правому секторі" й Добровольчому батальйоні ОУН Миколи Коханівського. "Якщо коротко, то 12 червня в Києві буде кривава каша. У організаторів ходи ще є час відмовитися від його проведення", - пише на Facebook прес-секретар ПС Артем Скоропадський.

Натомість ОУНівці закликають "вийти 12 червня і підтримати нашу позицію, не дати содомітській заразі поширитись вулицями Києва та всією Україною".

Вуличні ЛГБТ-"прайди" відбувалися у Києві 2015 року (на Оболоні) та 2013-го (біля кіностудії імені Олександра Довженка) й завершилася масовими бійками. На Оболоні, зауважимо, постраждали 9 міліціонерів, один з них опинився у реанімації.

Під час минулорічної зустрічі гей-спільноти в Одесі агресивні опоненти ЛГБТ-руху намагалися вдертися до приміщення, однак ситуацію вдалося стабілізувати за рахунок втручання правоохоронців.

Окрім того, ВО "Свобода" зривався показ фільму про Гарві Мілка у Києво-Могилянській академії, а двоє молодих киян (20 та 24 років) восени 2014 року підпалили кінотеатр "Жовтень" на київському Подолі на знак незгоди з показом кінострічки на гей-тематику. "Жовтень" було реставровано й відкрито лише за рік.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1795 | Додав: adminA | Теги: Університет Шевченка, 1-го учасника, 6 поліцейських, Марш рівності КиївПрайд-2016 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]