Чт, 2024-04-18, 06:47
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Квітень » 2 » Масштабний страйк залізничників стартує у Франції
12:39
Масштабний страйк залізничників стартує у Франції

У Франції сьогодні, 2 квітня, починається великий страйк залізничників, які незадоволені планами уряду скасувати особливий статус працівників залізниці і позбавити їх низки пільг.

Страйк ініціювали три найбільші профспілки працівників залізничного транспорту - CGT, CFDT і Unsa, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Основна частина страйків намічена на вівторок і середу. Очікується, що в них візьмуть участь близько 50% працівників залізниць, в тому числі приблизно 80% машиністів.

У вівторок влада повинна скасувати рейси майже 90% швидкісних поїздів TGV і близько 70% рейсів поїздів приміського сполучення.

У вівторок до страйків приєднаються співробітники служби вивезення сміття, персонал авіакомпанії Air France, а також профспілки енергетиків. Вони, в свою чергу, вимагають збільшення зарплати і зниження пенсійного віку.

Студенти низки французьких університетів також мають намір у вівторок бойкотувати заняття в знак протесту проти закону, який встановлює жорсткий відбір при вступі до вищих навчальних закладів.

Французькі залізничники обіцяють влаштовувати щотижневі акції протесту, які триватимуть три місяці - з 3 квітня до 28 червня.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1644 | Додав: adminA | Теги: страйк, старт, залізничник, Франція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]