Чт, 2024-04-25, 09:57
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Липень » 2 » Міністра екології звільнили без обговорення. Є перші кандидати
11:53
Міністра екології звільнили без обговорення. Є перші кандидати

Верховна Рада України сьогодні, 2 липня, підтримала постанову про звільнення Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів України (реєстраційний № 2172а). За це рішення проголосували 235 із 380 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Питання про звільнення Шевченка у сесійній залі не обговорювалося. Голова Верховної Ради Володимир Гройсман оголосив про початок розгляду цього питання і відразу ж поставив його на голосування. Частина депутатів висловила обурення через те, що звільнення відбулося без обговорення.

Як передає "Українська правда", перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Ігор Кононенко зранку повідомив, що його політсила пропонуватиме на посаду міністра екології кандидатуру Володимира Бучка.

За словами Кононенка, лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко сказала, що не буде висувати свою кандидатуру. До цього Бучко очолював департамент правової й міжнародної діяльності Мінекології.

У червні керівник фракції Радикальної партії, яка входить в парламентську коаліцію, Олег Ляшко закликав прем'єра і депутатів відправити у відставку Шевченка: "У нас у Василькові сталася техногенна катастрофа (пожежа на нафтобазі БРСМрозпочалася 8 червня і тривала більше тижня – ред.), величезна екологічна катастрофа, загинуло 5 осіб внаслідок цієї катастрофи. Міністр екології Шевченко в цей час перебував у Ніцці, в Монако у відпустці".

Коли глава Мінприроди відкинув ці звинувачення, Ляшко з трибуни парламенту повідомив, якими літаками вилітав з країни і повертався в неї міністр.

"Пан Шевченко повернувся літаком PH-ARO. Власник цього літака - наш колега Онищенко,... пов'язаний з газодобувною сферою в Україні - сферою відповідальності міністра", - сказав, зокрема, глава фракції Радикальної партії, зажадавши від Генеральної прокуратури порушення кримінальної справи.

Пізніше Шевченко підтвердив факт свого польоту літаком народного депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка з Ніцци, проте не вбачає в цьому корупції.

"Була така ситуація, було важко вилетіти. Я знав, що там перебуває також цей нардеп, і у нього літак знаходиться в Ніцці, подзвонив йому і попросив допомогти", - пояснив міністр на брифінгу в Києві 18 червня.

"Він погодився, я просто з ним прилетів. Нічого за це не платив... Ніяких корупційних дій немає", - підкреслив Шевченко.

Він уточнив, що в Берліні дивився футбол, а туди прилетів через Дрезден.

Міністр також зазначив, що був за кордоном тільки в суботу-неділю (6-7 червня - ред.), поінформувавши прем'єра про те, що залишає країну, а в понеділок, 8 червня, вже був на роботі.

22 червня радник прем'єра Данило Лубківський повідомив, що Арсеній Яценюк звернувся до партії "ВО "Батьківщина" з проханням розглянути доцільність перебування на посаді міністра екології та природних ресурсів Шевченка, оскільки останній пройшов в уряд за квотою цієї політичної сили.

За словами Лубківського, в уряді вважають, що дії Шевченка становлять прямі управлінські та етичні ризики для коаліції парламентських фракцій, які сформували нинішній склад уряду. "Як вважає прем'єр-міністр, обставини, які містять такі ознаки, становлять прямі політичні, управлінські та етичні ризики для коаліції парламентських фракцій, які сформували нинішній склад уряду України", - сказав він.

30 червня в Раді під авторством Яценюка був зареєстрований проект постанови про звільнення міністра екології.

Шевченко вважає цю ситуацію політичною розправою.

Він стверджує, що до нього неодноразово зверталися члени команди Яценюка, представники "Народного фронту" з пропозиціями про призначення на посади в міністерстві корумпованих людей. "Так, усупереч закону і моїй позиції, на посаду був призначений керівник Геологічної служби", - повідомив чиновник.

Шевченко був призначений міністром екології та природних ресурсів за квотою фракції партії "Батьківщина".

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11041 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]