Пт, 2024-03-29, 08:05
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Січень » 17 » Мобільну батарею з вбудованим "вогнегасником" винайшли науковці
13:54
Мобільну батарею з вбудованим "вогнегасником" винайшли науковці

 Науковці зі Стенфордського університету винайшли літієво-іонну батарею з вбудованим "вогнегасником": захисні речовини починають діяти, якщо температура батареї підвищується. Результати досліджень, проведених командою університету, були опубліковані в журналі Science Advances.

Тріфенілфосфат, що уповільнює і зупиняє горіння, знаходиться всередині спеціальної капсули, а сама капсула - в електроліті (акумуляторній кислоті). Оболонка капсули плавиться, коли температура досягає 150 градусів Цельсія, і вивільняє тріфенілфосфата. Під час тестів загоряння було загашене за 0,4 секунди.

Літієво-іонні батареї використовуються в багатьох пристроях і відомі тим, що легко спалахують. Причиною може бути або занадто швидка зарядка батареї, або мінімальна помилка в збірці акумулятора.

Попередні спроби вбудувати тріфенілфосфат в батарею були невдалими, він надавав негативний вплив на робочі властивості батареї.

У лютому 2016 року Національна рада з безпеки на транспорті США випустила попередження про перевезення літієво-іонних батарей в літаках, так як вони можуть стати "джерелом загоряння".

Південнокорейська компанія Samsung поки ще не опублікувала звіт про причини загоряння її смартфонів Galaxy Note 7. Дослідження, проведені сторонніми компаніями, говорять про те, що причиною загоряння була саме батарея.

Старший аналітик компанії IHS Ян Фогг вважає, що технології виробництва батарей розвиваються повільніше, ніж телефонні технології.

"Це одна з причин, по якій і телефонні, і інші технології не можуть розвиватися швидше. Виробникам доводиться балансувати між запитами покупців, які хочуть мати і потужні батареї, та покращену графіку, і великий дисплей одночасно. Існує великий ризик при експлуатації батарей з великим зарядом ", - заявив він.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1909 | Додав: adminA | Теги: вбудований вогнегасник, мобільна батарея | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]