Пт, 2024-03-29, 14:21
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Жовтень » 29 » Можливість визнання незалежності Каталонії Європарламент виключив
16:02
Можливість визнання незалежності Каталонії Європарламент виключив

  Голова Європарламенту Антоніо Таяні виключив можливість визнання незалежності Каталонії ким-небудь з членів ЄС, повідомляє в неділю інформагентство Associated Press.

Він заявив, що "ніхто ніколи" не визнає регіон, який оголосив про своє відокремлення від Іспанії, самостійною державою. Він також назвав минулий в Каталонії референдум незаконним і висловив надію на якнайшвидше відновлення верховенства права. Таяні також сказав, що ЄС не буде посередником у цьому конфлікті, оскільки він є внутрішньою справою Іспанії.

У п'ятницю депутати парламенту Каталонії проголосували за проголошення незалежності від Іспанії. Мадрид слідом за цим рішенням відсторонив від роботи Женералітат (виконавчу владу) Каталонії, розпустив регіональний парламент.

У суботу влада Іспанії опублікувала розпорядження прем'єра країни Маріано Рахоя, відповідно до якого віце-прем'єр Сорайя Саенс де Сантамарія бере на себе управління Каталонією. Однак, як повідомляє агентство EFE з посиланням на обізнані з ситуацією джерела, відсторонена влада Каталонії планує спробувати продовжити роботу.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1736 | Додав: adminA | Теги: Незалежність, Каталонія, визнання, європарламент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]