Чт, 2024-03-28, 12:55
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 16 » МВФ закликає збільшити міжнародну допомогу Україні
20:02
МВФ закликає збільшити міжнародну допомогу Україні

Україні потрібна більш широка міжнародна допомога. Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, виступаючи в Раді з зовнішньої політики у Вашингтоні, пише РІА Новости.

"Критично важливе зростання міжнародної підтримки, щоб доповнити підтримку, надану МВФ", - сказала Лагард.

Вона не назвала конкретного обсягу допомоги.

"У світі зростають геополітичні ризики, - зазначила Лагард. - У цьому зв'язку Україні, наприклад, вкрай важливо збільшити міжнародну допомогу поряд з допомогою від МВФ".

При цьому Лагард підкреслила, що, крім геополітичної напруженості, в 2015 році найгострішими будуть питання нормалізації монетарної політики в розвинених економіках, фінансової стійкості країн, що розвиваються, та інфляційної політики регуляторів єврозони і Японії.

Нагадаємо, Україна і МВФ підписали дворічну програму співпраці в квітні 2014 року, загальним обсягом фінансування 17 млрд дол. У 2014 році Україна отримала від МВФ два транші кредиту загальним обсягом 4,6 млрд дол., що становило половину загального пакету фінансової допомоги, отриманої нашою країною протягом 2014 року. Чергова місія Міжнародного валютного фонду прибула в Україну 8 січня і розпочала роботу. За підсумками роботи цієї місії українська влада чекає отримання чергових траншів МВФ, а також можливого перегляду програми, що включає збільшення фінансування або зміни графіка отримання кредитних коштів. У 2015 році обсяг зовнішніх виплат, який необхідно здійснити українській владі, становить 11 млрд дол. Обсяг держрезервів Нацбанку становить близько 7 млрд дол.

12 січня президент України Петро Порошенко заявив, що Україні у 2015-2016 роках знадобиться міжнародна допомога на суму до 15 млрд дол.

Порошенко заявив, що сума в 13-15 млрд дол. повинна буде враховувати допомогу для Києва з боку США, Канади, Японії, Євросоюзу, МВФ і Світового банку. Президент уточнив, що ця сума допомоги для України буде остаточно визначена після консультацій з МВФ.

Обама та Меркель підтримують значний фінансовий пакет для України

Президент США Барак Обама та канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили по телефону надання Україні значного фінансового пакету. Про це йдеться у повідомленні на сайті Білого дому, повідомляє Голос Америки.

"Президент США сьогодні телефоном спілкувався з канцлером Німеччини Ангелою Меркель з приводу ситуації в Україні. Лідери обговорили підтримку значного міжнародного фінансового пакету для України одночасно з імплементацію нею серії амбітних реформ, та відзначили нещодавні заяви з боку США та ЄС про фінансову допомогу Україні. Вони висловили занепокоєння зростанням насильства з боку сепаратистів на сході України та наголосили, що погоджуються з необхідністю негайного виконання Мінських угод для забезпечення тривалого та мирного врегулювання конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Раніше глава Міністерства фінансів України Наталія Яресько заявляла, що Україні необхідна фінансова допомога від міжнародних партнерів, утім, країна не перебуває на межі банкрутства.

"Ми переживаємо важку фінансову кризу, країна опинилася в складних умовах. Але Україна - не банкрут. Ми абсолютно точно потребуємо нової фінансової допомоги наших партнерів. Нам потрібні кредити, а не подарунки. Зараз ми ведемо переговори з МВФ", - сказала вона. 

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 11041 | Додав: admin | Теги: україна, міжнародна допомога, МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]