Чт, 2024-04-18, 19:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Червень » 25 » На якому етапі будівництва варто купувати житло?
11:58
На якому етапі будівництва варто купувати житло?

Купівля квартири – це дуже відповідальна справа. На якість житла впливає дуже багато чинників – від вибору району проживання до матеріалу, з якого буде побудований будинок. Але навіть ці проблеми мук вибору тьмяніють на тлі фінансової сторони питання. Коли краще вибирати квартиру, якщо у вас мало грошей та багато часу? Або навпаки – багато грошей, але часу в обріз?

На яких етапах можна купувати квартиру

Для початку треба розібратися, які етапи будівництва забудовників в принципі існують, та на якому з них найвигідніше купувати квартиру. Всього етапи будівництва будинку з цегли умовно можна поділити на шість частин:

  1. підготовка котловану для заливки фундаменту;
  2. зведення стін;
  3. монтаж плит;
  4. зовнішня та внутрішня обробка будинку;
  5. підключення до комунікацій;
  6. облаштування території, забезпечення наявності паркових зон, дитячих майданчиків.

Умовно ці етапи будівництва багатоповерхового будинку можна поділити на три періоди – нульовий або підготовчий етап, початковий та фінальний етап будівництва. Варто розуміти що кожен етап має певні плюси та мінуси придбання житла.

Спеціалізований – кращий сайт де можна швидко порівняти ціни в новобудовах, тому що тільки тут є перевірені пропозиції. Інспектор сайту особисто відвідує квартири в новобудовах фіксуючи все в письмовій формі та на камеру панорамного типу з оглядом 360 градусів. Завдяки програмі перевірених оголошень яка працює по всій Україні операції проходять максимально безпечно. З огляду на те, що сайт №1 серед сайтів, що конкурують у сфері нерухомості тут завжди тільки свіжа та перевірена інформація.

Нульовий етап будівництва

Продаж землі набирає чинності тоді, коли забудовник викупляє земельну ділянку у власність, або ж отримує землю за підсумками аукціону. На нульовому етапі будівництва купувати житло найбільш вигідно, але водночас найбільш небезпечно. Ви повинні довіряти забудовнику на всі 100% для того, щоб купити, по суті, проект квартири, а не готове житло.

Відомо багато випадків, коли будівельні роботи заморожувалися на невизначений термін. А невизначеність пригнічує, навіть якщо з покупкою квартири особливо не поспішати. Варіант придбання квартири на нульовому етапі будівництва підійде тим, у кого немає достатньо грошей для придбання готової квартири. Але водночас вам доведеться запастися терпінням. Та головне – не передумати за п'ять років купувати квартиру.

Початковий етап будівництва

Після того, як забудовник погодить всі формальні питання з адміністрацією міста, отримає дозвіл на будівництво та затвердить містобудівний план будинку проект може набрати чинності. При покупці квартири цей етап найбільш надійний, тому що ви можете оцінити перші результати будівельних робіт. Та й той факт, що найбільш складний та тривалий етап будівництва для забудовника вже позаду – дає більші гарантії для якнайшвидшого заселення.

Фінальний етап будівництва

На фінальному етапі будівництва квартира, теоретично, вже придатна до заселення. Проте, коштувати вона буде набагато дорожче, ніж на етапі котловану. Якщо вам потрібно купити житло якомога швидше та ви маєте достатньо фінансів, то найкращим варіантом для покупця стане придбання житлоплощі готової до заселення.

Потрібно розуміти, що вартість квадратних метрів в новобудовах Львова пропорційна етапам будівництва. Чим більше будинок готовий до введення в експлуатацію, тим дорожче коштують квартири. Такий варіант раціональний для інвесторів, які бажають максимально зекономити та надалі примножити свої кошти. Поспішати з придбанням житла, поки будинок знаходиться в стані проекту, не варто. Але чекати, поки об'єкт введуть в експлуатацію, та ціни на житло в ньому виростуть на 30-40%, теж не обов'язково.

Перерахунок цін

Дані по квадратних метрах, які озвучує забудовник під час розрахунку ціни за житло є приблизними. Точну площу можна визначити за результатами обмірів БТІ. Найчастіше виявляється, що вона на 1-2 квадратних метра більше. Готуйтеся до того, що вам доведеться доплачувати та обговорюйте з забудовником політику ціноутворення заздалегідь.

Підвищення суми розстрочки

Проблема в тому, що ціна на житло фіксується тільки на момент першої виплати. Через три місяці ви можете виплачувати частину суми вже за новим курсом долара. Так іноді переплата може доходити до 10% від первісної вартості квартири.

Для того, щоб уберегти себе від вивертів забудовників, вам слід:

  1. користуватися послугами перевірених забудовників;
  2. особливо ретельно перевіряти інформацію про приватних забудовників;
  3. звертати увагу на умови укладання угоди;
  4. обговорювати всі питання, що цікавлять вас до здійснення угоди.

Інвестиції в будівництво в Україні – важливий крок, при якому потрібно проявити пильність та обережність. Тому покупцям варто звертати увагу на репутацію забудовника та умови покупки, які він пропонує.

Категорія: Будівництво та ремонт | Переглядів: 1914 | Додав: adminA | Теги: житло, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]