Пт, 2024-04-19, 01:08
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Травень » 11 » На Херсонщині скорочення площ під овочами не сталось
10:37
На Херсонщині скорочення площ під овочами не сталось

Усупереч нещодавнім прогнозам про значне скорочення площ під овочами на Херсонщині, реально відбулось зменшення посівів лише на 200 га, що не виходить за межі щорічних коливань.

Херсонська область залишається беззаперечним лідером з виробництва овочевої продукції, повідомив на своїй сторінці у Facebook директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександр Паливода.

"Хочу зазначити, що минулого року в Херсонській області овочевими культурами було засаджено понад 41 тис. га, в цьому році заплановано 40,8 тис. га — як ми бачимо, це незначні коливання, які в принципі відбуваються постійно в різні роки. Отже, незважаючи на війну, економічні складнощі та погодні умови, наші фермери складати руки не збираються та продовжують виробляти якісну овочеву продукцію, якою Херсонщина здатна нагодувати не тільки Україну, але й і Європу, і Азію", — сказав Олександр Паливода.

За його словами, зберегти майже в повному обсязі посівні площі під овочевими культурами вдалось завдяки використанню агровиробниками нових технологій вирощування, переходу на органічне виробництво, впровадженню в сівозміни нових нетрадиційних культур.

"Нинішні реалії змусили херсонських фермерів почати грамотно планувати виробництво, отримувати сертифікати якості та безпеки, опановувати нові технології та культури", — зазначив директор депратаменту АПР.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1778 | Додав: adminA | Теги: Херсонщина, Овочі, площа, скорочення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]