Чт, 2024-04-18, 12:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Липень » 26 » На міжнародній олімпіаді з фізики перемогли українські школярі
09:42
На міжнародній олімпіаді з фізики перемогли українські школярі

Випускник Рішельєвського ліцею Одеси Роман Солецький завоював золото міжнародної фізичної олімпіади, яка проходила в індонезійському місті Джокьякарта на острові Ява.

В олімпіаді брали участь понад 400 школярів і ліцеїстів з 88 країн світу. Крім одесита, золото отримав десятикласник Харківського фізико-математичного ліцею №27 Сергій Кригін.

Срібну медаль завоювала учениця Харківського ліцею №61 "Імпульс" Вікторія Ковальова, а бронзові меділа здобули – учень Технічного ліцею "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" Кирило Совайло та учень Маріупольського міського ліцею Олександр Хасай.

Повідомляється, що Роман не вперше бере участь у міжнародних олімпіадах. У 2015 році він отримав бронзу, а минулого року – срібло. При цьому, будучи тоді десятикласником, він вирішував завдання для 11 класу.

Нагадаємо, команда українських школярів увійшла до 20-ки кращих на першій всесвітній олімпіаді з робототехніки, яка відбулася у Вашингтоні. На змаганнях команди з різних країн світу отримали однакові набори конструктора та завдання створити робота, який буде очищувати воду. Також потрібно було написати авоматизовану програму для робота. Результати змагань визначали, хто розробив і створив найрозумнішого робота.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1899 | Додав: adminA | Теги: міжнародна олімпіада, українські школярі, фізика, перемога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]