Чт, 2024-03-28, 13:48
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Жовтень » 28 » На випадок війни з КНР, китайські шпигуни отримали доступ до секретних військових планів Пентагону - звіт
12:42
На випадок війни з КНР, китайські шпигуни отримали доступ до секретних військових планів Пентагону - звіт

Сполучені Штати стикаються з дедалі більшою загрозою своїй національній безпеці з боку Китаю. Про це пише The Washington Free Beacon з посиланням на отриману копію річного звіту, який буде офіційно представлений в Конгресі США 16 листопада.

У документі наголошується, що діяльність китайської розвідки "значно активізувалася" за останні 15 років. Співробітники розвідслужб Китаю неодноразово проникали в структури, що забезпечують національну безпеку США, в тому числі в ФБР і Тихоокеанське командування ЗС США. Й отримували доступ до важливої ​​для американської нацбезпеки секретної інформації, включаючи плани дій збройних сил США, креслення зброї і систем озброєння.

Також вони отримали доступ до секретних військових планів Пентагону на випадок можливого конфлікту з Китаєм.

Одним з найсерйозніших епізодів шпигунства в доповіді називається випадок з американським підполковником у відставці Бенджаміном Пірсом Бішопом - співробітником Тихоокеанського командування ЗС США, який був визнаний винним у передачі секретної інформації Пентагону своїй коханці-китаянці.

Передана ним інформація містила секретні військові плани США про розгортання ядерних сил і розвідувально-ударного безпілотника MQ-9, а також зміст секретної доповіді під назвою "Стратегія Міністерства оборони США стосовно Китаю".

Інші випадки китайського шпигунства - інцидент з Джеймсом Фондреном, високопоставленим співробітником Тихоокеанського командування, який був затриманий в 2010 році за передачу Китаю секретного звіту про стратегію національної оборони США, а також інцидент з Греггом Бергерсеном, заарештованим в 2008 році через звинувачення в передачі Китаю військових секретів. Обох було завербовано Народно-визвольною армією КНР, сказано в доповіді.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1821 | Додав: adminA | Теги: секретні військові плани, китай, Звіт, пентагон, доступ, КНР, шпигуни | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]