Сб, 2024-04-20, 10:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 9 » На зустріч у Мінську генсек НАТО покладає "великі надії"
11:13
На зустріч у Мінську генсек НАТО покладає "великі надії"

Генсек НАТО Єнс Столтенберг покладає великі надії на перемовини "нормандської четвірки", заплановані на 11 лютого, щодо врегулювання кризи в Україні. Про це Столтенберг заявив 8 лютого у німецькому Науені, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на dpa.

"Я на 100% виступаю за ці зусилля, спрямовані на досягнення припинення вогню", - заявив Столтенберг.

При цьому він наголосив, що домовленості мають бути досягнуті не лише на папері.

За словами генсека НАТО, основна мета в тому, щоб "домогтися перемир’я, а потім це перемир’я також поважати", пояснив генсек НАТО. Столтенберг різко розкритикував "агресивну активність Росії в Україні".

"Я повністю підтримую зусилля, щоб зупинити продовження війни", - сказав Столтенберг, наголосивши, що найближчі дні будуть вирішальними.

У перебігу дискусії щодо постачання озброєнь Україні Столтенберг зауважив, що кожна країна сама має вирішувати, чи надсилати зброю Києву.

"Кожна країна Альянсу повинна самостійно з цим визначитися", - підкреслив Столтенберг.

Нагадаємо, 5 лютого канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд терміново прибули до Києва, попередньо заявивши про "нову ініціативу" щодо подолання кризи на Донбасі.

Після зустрічей з ними президент України Петро Порошенко заявив, що виконання Мінських угод сприятиме відновленню виплат соціальних пільг жителям Донбасу.

Увечері того ж таки дня Порошенко, Меркель і Олланд провели додаткові багатогодинні переговори. При цьому лідери держав відмовилися давати коментарі про результати.

Держсекретар США Джон Керрі, який також перебував з візитом у Києві, заявив, що очікує рішення щодо врегулювання конфлікту на Донбасі в найближчі дні.

6 лютого Меркель і Олланд вирушили до Москви, де відбулися їхні багатогодинні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. За підсумками зустрічі було заявлено про підготовку спільного документа з врегулювання ситуації на сході України, який би містив пропозиції Путіна і Порошенко.

Пізніше лідери України, Росії, Німеччини Франції домовилися провести зустріч у "нормандському форматі" в Мінську 11 лютого.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11066 | Додав: admin | Теги: зустріч, Мінськ, Генсек НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]