Пт, 2024-04-19, 08:57
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Червень » 12 » Нафтобаза продовжує палати. Яценюк назвав винуватців
10:44
Нафтобаза продовжує палати. Яценюк назвав винуватців

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій завершили пінну атаку одного з резервуарів, зараз відбувається ротація особового складу.

"Станом на 9:30 12 червня рятувальники припинили пінну атаку, яка здійснювалася на один відкритий резервуар", - йдеться в оприлюдненому на сайті ДСНС повідомленні.

В даний час на місці гасіння пожежі йде ротація особового складу. "Фіксується незначне горіння двох резервуарів ємністю 900 куб.м", - додали в ДСНС.

Голова Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби з надзвичайних ситуацій Григорій Марченко заявив "Громадському ТБ", що якщо не буде нових "сюрпризів", до 14 червня загоряння ліквідують.

Тим часом прем'єр-міністр Арсеній Яценюк просить міністра внутрішніх справ Арсена Авакова притягнути до кримінальної відповідальності директора та головного інженера нафтобази, яка горить на Київщині.

"Я прошу Арсена Борисовича вжити заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності як директора бази, так і головного інженера, стосовно яких було складено протоколи про адмінправопорушення", - сказав він на брифінгу 11 червня, передає "Лівий берег".

За словами Яценюка, 20 травня було проведено перевірку нафтобази "БРСМ-Нафта", внаслідок якої керівництву нафтобази доручили виправити 64 недоліки.

Яценюк підкреслив, що пожежа сталася через те, що службовці цієї бази не усунули цих недоліків.

Крім того, Яценюк доручив Авакову з'ясувати, хто саме з чиновників Міністерства оборони підписав дозвіл на будівництво цієї нафтобази біля військової частини.

Прем'єр-міністр зазначив, що цей дозвіл було підписано в 2010 році.

"Тому МВС, в рамках розслідування цієї кримінальної справи, також повинно з’ясувати, хто підписував дозволи, і притягнути до відповідальності посадових осіб, які поставили підписи під те, щоб розмістити цю базу поблизу військового об’єкта і притягнути до відповідальності чиновників як Міноборони, так і місцевої влади", - заявив Яценюк.

Також він повідомив, що уряд виділить фінансову допомогу для сімей загиблих пожежників, які гасили нафтобазу.

Нагадаємо, 8 червня на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області виникла пожежа.

9 червня під час гасіння пожежі стався потужний вибух. Пожежа охопила всі 17 резервуарів з пальним. Виникла загроза поширення на сусідню нафтобазу, ліс і військову частину, на якій зберігається арсенал зброї.

Було оголошено евакуацію громадян з двокілометрової зони від кордону пожежі.

Увечері того ж дня епіцентр вогню було локалізовано.

10 червня рятувальники провели пінну атаку і задіяли пожежні танки.

11 червня стався вибух ще двох ємностей з паливом. Рятувальники почали відкачувати нафтопродукти з цистерн, які не розірвалися.

В результаті катастрофи загинуло 5 особи (з них троє – рятувальники), 18 осіб постраждали.

Керівник управління ДСНС у місті Києві зазначив, що пожежі таких масштабів в Україні не було близько півстоліття. У МВС вже назвали ймовірні причини масштабної пожежі.

За фактом загибелі людей міліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.

Секретар РНБО Олександр Турчинов також повідомив про відкриття кримінального провадження з приводу незаконності розміщення двох нафтобаз у с.Крячки безпосередньо біля військової частини.

Крім того, Турчинов заявляє про несвоєчасне звернення співробітників нафтобази до пожежних у зв'язку з виникненням загоряння: "Проблема полягає в тому, що на нафтобазі проводилися роботи з перекачування нафтопродуктів, і, за інформацією, яка є, під час перекачування нафтопродукти потрапили на електродвигун, що і призвело до загоряння".

Також правоохоронці називають однією з версій навмисний підпал.

Зазначимо, мережу АЗК "БРСМ-Нафта", якій належить згоріла нафтобаза, пов’язують з екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11114 | Додав: abel | Теги: пожежа під васильковом, пожежа на нафтобазі, горить у глевасі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]