Пт, 2024-03-29, 01:40
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Травень » 17 » Найбільші контейнерні лінії переглядають свої операції в Ірані
18:23
Найбільші контейнерні лінії переглядають свої операції в Ірані

Maersk Line - найбільша в світі контейнерний судноплавна компанія і MSC - світовий лідер з глобальних контейнерних перевезень і компанія, яка пишається тим, що пропонує глобальний сервіс з місцевими знаннями, переглядають свої операції в Ірані у зв'язку з виходом США з іранського ядерного угоди. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Reuters.

Іранське угода, що отримала назву JCPOA (Спільний комплексний план дій), було підписано в 2015 році між Іраном і групою держав «5+1», в яку входять п'ять постійних членів Ради безпеки ООН: США, Росія, КНР, Великобританія, франція, а також Німеччина. Воно передбачає поступове послаблення санкцій відносно Тегерана в обмін на обмеження його ядерної програми.

Президент США Дональд Трамп також доручив своїй адміністрації ввести нові санкції проти Ірану.

В MSC повідомили, що «переглядають свої сервіси, міжнародні перевезення вантажів та контакти з тим, щоб своєчасно привести їх у відповідність до нових вимог уряду США».

MSC вже відмовлялися від роботи в Ірані у зв'язку з санкціями в 2012-2014 рр. Після їх відміни лінія запустила фідерний сервіс в Іран з близькосхідного хаба в порту Джебель-Алі в ОАЕ.

За даними джерел, в даний час MSC припинили приймати заявки на перевезення певних видів вантажів, на які будуть поширюватися нові санкції.

Казначейство США повідомило, що протягом 90 днів Вашингтон введе заборону на пряму і непряму продаж, поставку або доставку до/з Ірану графіту, металургійної сировини і заготовок, насамперед для виробництва алюмінію і сталі, вугілля, а також програмного забезпечення для промисловості.

Maersk Line, партнер MSC по альянсу 2М, опублікував окрему заяву, в якій повідомив про припинення бронювання перевезення вантажів, перелічених у повідомленні казначейства США.

Крім того, нові санкції передбачають заборону на міжнародні операції для портів і судноплавних компаній Ірану. У тому числі з 4 листопада національна судноплавна компанія IRISL (морський флот республіки Іран. Складається з 115 морських суден загальною вантажопідйомністю 3,3 млн. тонн. Безпосередньо у власності компанії знаходяться 87 кораблів, ще 28 суден різних типів є в розпорядженні дочірніх компаній, таких як Khazar Shipping, Valfajr і кілька ірано-індійських компаній. Компанія забезпечує робочими місцями близько 6 тис. іранців) і танкерний оператор NITC (дочірня компанія Національної іранської нафтової компанії, яка була приватизована в 2009 році) знову опиняться в чорному списку. Також заборона торкнеться операцій по страхуванню і перестрахуванню ризиків у торгівлі з Іраном.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1840 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]